Annons:

17 loppisar på några månader – i helgen börjar säsongen i Målilla

I helgen börjar Skeppets säsong med loppisar på den stora gräsplanen vid 34:an i Målilla. Foto: Linus Johansson

17 loppisar på några månader – i helgen börjar säsongen i Målilla

På lördag drar årets loppissäsong igång på Skeppet i Målilla. Det börjar med två vårloppisar som därefter följs av 15 lördagsloppisar under tre månader.
– Jag tror faktiskt att det är samma tryck även i år, säger Asta Pettersson på Skepept.

Annons:

Skeppet i Målilla inleder varje år med en vårloppis men i år blir det två vårloppisar i rad på det stora gräsområdet mellan Coop och Venhagskolan i Målilla. 

– Vi hade två vårloppisar även i fjol men den gången hade vi en inomhus i mars och en utomhus i maj. Vi kände att det är roligare att ha två gånger i maj, då kan fler människor komma eftersom vi bara får rum med 25 försäljare inomhus. Vi får se hur mycket det dyker upp i år men det är utomhus och då brukar det komma folk, säger Asta Pettersson.

"Folk kommer ändå"

Efter de två vårloppisen och Målilla GoIF:s sommarmarknad i början av juni börjar Skeppets långa svit med sommarloppisar varje lördag fram till mitten av september. 

– Jag tror faktiskt att det är samma tryck även i år. Jag var borta på Coop och satte upp en skylt om loppisarna, då sa Jessica (Nilsson, Coops butikschef) att hon har pratat med en lastbilschaufför som har frågat om när det börjar. Han sa till henne att vi inte behöver annonsera om loppisarna. Folk kommer ändå, det är så välkänt. Och läget på gräsplanen utmed 34:an är väldigt bra. Det kan inte bli bättre, säger Asta Pettersson. 

Skeppet i Målilla fick Hultsfreds kommuns miljö- och byggnadspris för 2018 för sin loppis eftersom de har utvecklat den verksamheten till något stort under tio års tid. 

– Det är stort för oss och jag blir stolt över det. Vi lever i den andan, det är många som kommer och köper grejer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt