Annons:

Klartecken för sommarloppis även i år – då är det premiär

Det omtyckta evenemanget med sommarloppis vid Skeppet återkommer. Den 27 maj blir det premiär. Foto: Lotta Madestam

Klartecken för sommarloppis även i år – då är det premiär

Nu finns ett datum satt för premiären av årets sommarloppis vid Skeppet. Lördagen den 27 maj drar det populära arrangemanget igång och föreståndare Asta Pettersson tror på mer folk i år.

Annons:

Ett efterlängtat sommartecken så gott som något är loppisarna som arrangeras av Skeppet. Den får folk att åka långväga för att medverka som säljare eller gå runt bland borden.

Det blir premiär den 27 maj, sedan är varje lördag bokad augusti ut.

– Förra året hade vi även två lördagar i september, så det blir ett par färre i år. Men vi har minskat lite för vår egen skull, vi måste klara att få ihop folk från föreningen som jobbar och det är ändå över 15 loppisar så det är ju många ändå, säger Asta Pettersson.

Hur känns det att snart få dra igång en ny säsong?

– Det blir härligt. Jag tror att det kan bli mer folk än förra året. Vi som många andra märker att det gått ner lite efter pandemin. Det tar ett tag innan det vänder upp igen.

"Är lite bortskämda"

Det tidigare rekordet för sommarloppisarna ligger på 170 försäljare, snittet i fjol hamnade runt 60.

– Som mest kom vi upp i 90 förra sommaren, det är ju jättebra intresse det också. Jag får erkänna att vi blivit lite bortskämda, säger Asta Pettersson, som var lite orolig i fjol för att det skulle bli trångt och ont om platser eftersom grönområdet vid Skeppet och skolan gjorts om.

– Vi får lov att använda skolans parkering, så nu har vi mer plats och försäljarna kan välja mellan gräs och asfalt. De uppskattar lite olika.

Socialt umgänge

Asta Pettersson och övriga engagerade i Folkets Hus-föreningen märker att loppisen blivit ett viktigt inslag för många, som söker sig till gemenskapen.

– Vi har egen servering med korv och bröd samt hembakade kakor och frallor. Vi har de som kommer för serveringen och den sociala biten, säger Asta Pettersson. Har många sådana faktiskt, det uppskattas att det är något som händer i Målilla. Så är ju gårdsbutiken och loppisen i Aby öppna, så många tar sig en liten utflykt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt