Annons:

Namnlista överlämnad till kommunen – de kräver åtgärder vid förskola

Många Mörlundabor vill att trafiksituationen vid Furuängens förskola ska bli bättre. Foto: Hultsfreds kommun

Namnlista överlämnad till kommunen – de kräver åtgärder vid förskola

Drygt 35 personer från Mörlunda har skickat in en namnlista till Hultsfreds kommun för att få till åtgärder vid Furuängens förskola i Mörlunda.
– Trafiksituationen utanför förskolan har sedan många år varit ett problem, säger medborgarförslagets företrädare Maria Karlsson.

Annons:

Hultsfreds kommun har fått in en skrivelse från en grupp människor i Mörlunda som inte är särskilt nöjda med trafiksituationen vid förskolan på orten. De vill att kommunen skapar bättre logistiska och säkerhetsmässigt förutsättningar att lämna och hämta barn vid förskolans parkering. 

– Antalet parkeringsplatser är för få och gällande trafikregler gör det svårt för föräldrar, boende, pedagoger och servicepersonal att på ett praktiskt och säkert sätt nå faciliteter och bostäder. Problemen uppstår främst vid hämtning och lämning av barn, säger initiativtagaren Maria Karlsson. 

"Bör överses skyndsamt"

Enligt Karlsson får det plats 13 bilar inom markerat parkeringsområde och på förskolan arbetar 14 pedagoger och tre personer från serviceenheten.

– Tolv av personalen måste pendla med bil för att ta sig till förskolan då de bor på annan ort. 90 procent av de föräldrar som har barn på förskolan åker bil eftersom man i regel lämnar och hämtar på väg till och från jobbet, säger Karlsson. 

På förskolan vistas ungefär 65 barn och det är många barn som hämtas och lämnas inom samma tidsintervall. 

– Kombinationen av att man som barn inte utvecklat sina sinnen fullt ut och att vintern snart antågar gör att situationen med särskilt fog bör överses skyndsamt, säger Karlsson. 

Namnlista är inskickad

De föreslår även att Östra Smålands kommunalteknikförbund går i uppdrag att utreda en långsiktig lösning för trafiksituationen och parkeringen vid förskolan med hänsyn till minderåriga och boende. 

Maria Karlsson har ett önskemål om att komma med praktiska förslag och utgöra remissinstans för utredningens utveckling. 

En namnlista på drygt 35 medborgare står bakom skrivelsen och listan har kommit till på mindre än två dygn.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt