Annons:

  • Barnens arbete visas upp i centrum –

    Charlotte Cederborg, Helen Karlsson och Ida Strömberg har ställt i ordning en utställning av barnens arbete under det årslånga projektet "Småkryp". Foto: Lotta Madestam

  • Barnens arbete visas upp i centrum –

    Spindlar gjorda i saltdeg. Foto: Lotta Madestam

Barnens arbete visas upp i centrum – "Länge pratat om att synas"

Småkryp kan vara väldigt intressanta och spännande. Fråga barnen på Furuängens förskola i Mörlunda, som gjort en utställning som de visar i en central lokal på orten.
– Vi har i många år pratat om att synas, vi vill gärna visa upp vilket fantastiskt arbete barnen gör, säger förskollärare Helen Karlsson.

Annons:

Det här projektet ”småkryp” sträcker sig nästan ett år tillbaka. Lagom till sommarledigheten 2021 fick barnen i uppgift att ta en bild på ett valfritt småkryp med hjälp av sina föräldrar.

Det var allt ifrån sniglar och myror till larver och lite fåglar också som fångat barnens intresse och som de lärt sig mer om efterhand.

Mycket spindlar i ett träd

Resultatet har blivit en utställning som visas i hembygdsföreningens skyltfönster. Här blandas faktatexter, spindlar som gjorts av saltdeg, femårsgruppen har gjort en egen myrstack och här finns fågelholkar och kikare gjorda av mjölkkartonger.

– Det som verkligen fascinerat dem är att skaka på mindre träd för att se hur mycket spindlar som ramlar ner på det tyg vi lagt nedanför. Många spindlar blir det.

”En toppenidé”

På fredagen var Helen Karlsson där tillsammans med kollegorna Charlotte Cederborg och Ida Strömberg på plats för att ställa i ordning allt.

– Hembygdsföreningen tycker att det här är en toppenidé att förskolan vill använda skyltfönstret för att visa sin verksamhet, säger föreningens kanslist Ann-Charlott Andersson.

Nästa projekt

Utställningen är tänkt att få vara kvar sommaren ut.

– Vi har pratat i många år om att synas, för vi vill visa vilket fantastiskt jobb barnen gör. Nu kan de visa upp sitt arbete, det märks att de är stolta över det de åstadkommit.

Och redan nu är det klart med nästa sommaruppgift under temat ”Mitt möte med naturen – min naturupplevelse”. På det här sättet får man ett samarbete med hemmet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt