Annons:

Ny samhällsförening kan skapas:

En ny samhällsförening kan skapas i Mörlunda. Foto: Ossian Mathiasson

Ny samhällsförening kan skapas: "Starkt engagemang som vi vill synka"

Den senaste ortspromenaden i Mörlunda gav många förslag till förbättringar. Nu har flera ortsbor förhoppningar om att dra igång en samhällsförening i Mörlunda.
– Det finns ingen plattform där engagerade människor kan jobba på, säger Mörlundabon Carl-Wiktor Svensson, som hjälper till under uppstartsfasen.

Annons:

För en tid sedan trotsade 60–70 personer det dåliga vädret för att vara med årets sista ortspromenad i Mörlunda. 

– Det var många Mörlundabor som hade mycket synpunkter och det var svårt för alla att ta anteckningar och ge förslag på förbättringspunkter som kommunen vill ha in, säger Mörlundabon Carl-Wiktor Svensson. 

Både före och efter ortsvandringen lyftes frågan om att skapa en samhällsförening i Mörlunda.  

– Det var några Mörlundabor som snackade om det och de frågade mig om jag ville hjälpa till att dra igång det, säger Carl-Wiktor Svensson och fortsätter:

– I kväll (måndag) ska vi göra idé- och förslagsverkstad av ortsvandringen och väcka frågan om bildandet av en samhällsförening. Vi hade ett förmöte i går kväll och har hittat 15–20 personer som brinner för det och skulle vilja sitta i styrelsen.

"Gäller att man har en plattform"

En interimsstyrelse får i uppdrag att ta fram stadgar, ordna årsmöte och föreslås styrelsemedlemmar.  

Vad ser du för fördelar med en samhällsförening?

– Det är bra att få en remissinstans in till kommunen om till exempel underhåll vad gäller investeringar och saker som behöver göras för att utveckla samhället. Det finns många gånger krafter och engagemang men det gäller att man har en plattform och jobbar mot kommunen för att göra sin röst hörd. 

Svensson har bara bott i Mörlunda i ett och ett halvt år och redan lagt märke till ett stort engagemang. 

– Kvällens möte fokuserar på att ta vara på engagemanget som var på vandringen och lyfta frågan kring samhällsförening. Det finns ett starkt engagemang som vi vill synka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt