Annons:

Hyllning av lokala föreningslivet väntar:

Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan och Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank, bjuder in till en föreningskväll på Rock City. Foto: Ossian Mathiasson

Hyllning av lokala föreningslivet väntar: "Skulle ta möjligheten varje dag i veckan"

Svalt intresse gjorde vårens landsbygdsdag i Hultsfred ställdes in. Med fokus på lokala föreningslivet under en helkväll hoppas arrangörerna på god uppslutning.
– Det är en helkväll där vi ser landsbygden som en möjlighet, säger Tommy Rälg, huvudman i Sparbanksstiftelsen Kronan.

Annons:

Programmet till den tilltänkta landsbygdsdagen på Rock City i Hultsfred i maj var späckat men intresset var alldeles för svalt och arrangemanget ställdes in. 

Gör ett nytt försök

Nu tar Sparbanksstiftelsen Kronan ny sats tillsammans med Hultsfreds kommun och Swedbank och anordnar en helkväll för kommunens alla 240 föreningar på tisdagen den 3 december. 

– Det blev inte så mycket folk som vi hade räknat med i våras. Då satsade vi landsbygdsfrågor, nu blir det föreningars engagemang i samhällsfrågor. Det är en helkväll där vi ser landsbygden som en möjlighet, säger Tommy Rälg. 

Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred, berättar att lokala föreningslivet betyder otroligt mycket för banken. 

– Man behöver ganska mycket resurser för att driva en verksamhet. Mycket arbete är ideellt och det är det som är framgången för en förening. Men här har vi Sparbanksstiftelsen som kan hjälpa till med tillskott i kassan, det krävs en ansökan från föreningar. Det kommer vi presentera på föreningsträffen, säger Ulf Månsson.

Tvillingarna Kallur kommer

Det blir en inspirationskväll som besökarna erbjuds i början av december och faktum är att det är fri entré för föreningar i Hultsfreds kommun. Det stora dragplåstret är tvillingarna Sanna och Jenny Kallur, som kommer berätta om sina respektive karriärer och vad föreningsliv och ideella ledare betytt för dem. 

Åsa Classon, ordförande i Hela Sverige ska leva, ger en föreläsning om föreningslivets betydelse för landsbygden. Representanter från Mellansels IF är på plats i Hultsfred för att berätta om sitt arbete för hur en ort i Örnsköldsviks kommun med 800 invånare kan utses till årets lokala utvecklingsgrupp 2017. 

– Det känns som att det finns en röd tråd i det framtagna programmet. Här får man som föreningsmänniska en möjlighet att lyssna på hur andra föreningar och idrottsprofiler har nått framgång, då skulle jag ta möjligheten varje dag i veckan. Är det inte fullsatt så ska man faktiskt vara lite besviken, säger Ulf Månsson. 

"Har en del pengar som vi kan bidra med"

Som tidigare nämnt kommer Sparbanksstiftelsen Kronan ge information om hur de kan hjälpa enskilda föreningar rent ekonomiskt på föreningskvällen. 

– Vi tror på en kanonkväll. Det blir en hyllning till föreningslivet. Det är många som arbetar ideellt och som alltid behöver pengar. Vi i stiftelsen har en hel del pengar som vi kan bidra med och vi vill att föreningar ska vara på hugget. Vi ska presentera oss lite bättre så det blir en möjlighet, säger Rälg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt