Annons:

Tömd modul redo för nedmontering – ombyggnationen startar 2020

Den lilla modulbyggnaden till SFI-undervisningen i Hultsfred är tömd och redo för nedmontering. Foto: Ossian Mathiasson

Tömd modul redo för nedmontering – ombyggnationen startar 2020

Den ena modulen som används till SFI-undervisning i Hultsfred är tömd och ska monteras ned under januari månad.
– Vi är redo för nedmontering, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Annons:

Hultsfreds kommun fattade under hösten beslut om att avveckla modulerna som används till SFI-undervisningen i nära anslutning till Rock City-fastigheten i Hultsfred. Den ena modulen försvinner nu i januari och den andra ska vara borta sommaren 2020. 

– Vi har tömt den lilla modulen och den har stått tom i ett par veckor. Det är ett företag som kommer vecka 2 och 3 och plockar ner modulen. Det är 14 delar som har byggts ihop och nu ska plockas isär och fraktas bort på lastbilar, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Ombyggnationen drar igång nästa år

Enligt Martin Snickars kostar de två modulerna 1,6 miljoner kronor per år och det är en kostnad som försvinner när modulerna är borta. 

– En del av SFI-eleverna har flyttats in till Rock Citys befintliga lokaler. Vi har gått igenom schemat för att se ur vi kan få in fler klasser i befintliga lokaler. Vi utökade med två klassrum i augusti som vi hyr av Rock City-bolaget, säger Snickars. 

Karaktären på Rock City-fastigheten kommer ändras när fler utbildningslokaler skapas i byggnaden och det är ett arbete som kommer dra igång under nästa år. 

– Det ska starta en ombyggnation under våren, i huvudsak i den del där restaurangen har varit. Vi bygger om lokalen invändigt för att flytta in hela SFI-undervisningen. Vi hoppas att det ska vara klart till sommaren men det återstår att se hur snabbt det går. Är det så att det inte blir klart så får vi förlänga avtalet med den andra modulen tills vi kan flytta. Förhoppningsvis kan vi flytta in lagom till skolstarten i augusti 2020. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt