Annons:

JUST NU: KOMMUNEN KÖPER STATIONSHUSET I HULTSFRED

Hultsfreds kommuns kommunstyrelse har tagit ett inriktningsbeslut på att förvärva stationshuset i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: KOMMUNEN KÖPER STATIONSHUSET I HULTSFRED

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att stationshuset i Hultsfred är sålt och Hultsfreds kommun har visat intresse. Nu är nyheten bekräftad av kommunen som köper stationshuset. 

Annons:

För någon vecka sedan skrev Dagens Hultsfred om att den ansvariga mäklarfirman hade gjort klart med en köpare till stationshuset i Hultsfred och att Hultsfreds kommun hade varit med i diskussionerna och lagt ett bud.

"Om vi ska köpa det så är det i så fall kommunstyrelsen som beslutar det och det är ingen affär gjord från vår sida", sa kommunalrådet Lars Rosander till DH då. 

Kommunen köper stationshuset

Varken mäklarfirman eller kommunen ville kommentera det närmare vid det tillfället. På gårdagens sammanträde med kommunstyrelsen togs ett inriktningsbeslut på att förvärva järnvägsstationen i Hultsfred med stationshuset och det gamla stationshuset som ligger strax norr om det nuvarande stationshuset. 

– Det har varit ute till försäljning en längre tid. Anledningen är att det ligger centralt i samhället med viktiga funktioner så som tåg- och bussförbindelse, säkerställa att väntrummet kan vara öppet med tillgång till toalett och samla turismen. Vi tänker då på smalspårstrafiken och dressinuthyrningen, som blir allt mer populär. Fastigheten ger idag ett positivt driftnetto, men det finns investeringsbehov, säger Lars Rosander. 

Ett tänkt tillträde är under våren och det som krävs är att ledamöterna i kommunfullmäktige godkänner förvärvet. Nästa kommunfullmäktigesammanträde är måndagen den 10 febuari. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt