Annons:

Gamla banvallen görs om till promenadstråk i Målilla

Det ser ut att bli ett promenadstråk utmed gamla banvallen i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Gamla banvallen görs om till promenadstråk i Målilla

Samhällsföreningen och hembygdsföreningen i Målilla vill skapa en promenadled från järnvägsstationen till befintlig gång- och cykelväg som mynnar ut vid riksväg 34. 
– Det är ett intressant förslag. Det vore bra att förbättra promenadstråket så vi skickar det till ÖSK, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var i slutet av januari som samhällsföreningen och hembygdsföreningen i Målilla lämnade in en skrivelse till Hultsfreds kommun med att de vill genomföra ett av förslagen som kom fram under ortspromenaden i september. 

Att iordningsställa ett promenadstråk utmed den gamla banvallen från Målilla järnvägsstation till befintlig gång- och cykelväg vid riksväg 34/47 har stått högt upp på önskelistan. Det blir en promenadled som passerar både Venahus-området och går mellan hembygdsparken och Mekonomen innan man kommer fram till gång- och cykelvägen. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott uppskattar idén och ber Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) att titta närmare på ärendet och återkomma med svar. 

"Angeläget med en ny passage här"

Föreningarna meddelar att de har sand att fylla upp med och hoppas att kommunen kan bistå med gånggrus till översta lägret på promenadstråket och ta hand om handlingarna som behövs för att genomföra projektet. 

– I och med att EON har grävt ner sina nya kablar så har de röjt undan buskar och träd. Det är mycket som vi har fått på köpet och det är ett bra tillfälle att genomföra projektet nu, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Kent Karlsson från samhällsföreningen i Målilla säger så här: 

– Meningen är att det gamla Venahus-området kommer stängslas in. Det naturliga gångstråk som används i dag blir då blockerat. Därför är det för oss angeläget att ortsborna kan använda en ny passage här, säger Kent Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt