Annons:

Kommunen kan stoppa stort projekt – då säger de sitt i frågan

Hultsfreds kommun har möjlighet att stoppa Dackevinds planerade etablering i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen kan stoppa stort projekt – då säger de sitt i frågan

Föreningen Vindfrid fick in 449 underskrifter i kampen mot Dackevind AB:s planerade vindkraftsprojekt. Hultsfreds kommun har chansen att stoppa projektet men inget beslut är fattat. 
– Vi bör kunna ta ställning innan sommaren, annars tar det för lång tid, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade under måndagen om att föreningen Vindfrid, stark motståndare till Dackevinds planerade vindkraftsprojekt i den södra delen av Hultsfreds kommun, har lämnat in en namninsamling till politikerna med 449 underskrifter som säger nej till vindkraftverk i det aktuella området.

"Speglar oron som folket känner"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är två politiker som har tagit emot föreningens namninsamling.

– Insamlingen speglar naturligtvis den oro som folket känner i bygden utifrån Dackevinds planerade etablering. Det finns en oro för ljud, ljus, buller, turism, inverkan på boendemiljön och möjlighet att driva näringsverksamhet. Jag respekterar det och tar med det i fortsatta hanteringen när det gäller ställningstagandet som vi på kommunen ska göra framöver, säger Lars Rosander. 

Hur ser du på det stora intresset med många underskrifter?

– Det är bra att människor engagerar sig och får fram sina synpunkter på ett demokratiskt sätt. Vi har tagit emot insamlingen som får finnas med som en del i underlaget för beslutet som vi ska ta. 

"Borde ske innan sommaren"

Just nu väntar Hultsfreds kommun på slutlig information från vindkraftsbolaget Dackevind. 

– De har lagt ut lite mer information på hemsidan. Jag har inte tagit del av allt men det är det vi får förhålla oss till. Vi måste ha deras aktuella planer för att kunna ta ställning till det. 

När tror du att kommunen har sagt sitt i frågan?

– Det borde väl ske innan sommaren, annars tar det för lång tid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt