Annons:

KOMMUNEN STÄNGER FÖR BESÖK PÅ VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE

Foto: MostPhotos

KOMMUNEN STÄNGER FÖR BESÖK PÅ VÅRD- OCH OMSORGSBOENDE

Nu stänger Hultsfreds kommun för besök inom vård- och omsorgsboende för att skydda de mest sårbara. Detta med anledning av covid-19.

Annons:

Till följd av risken för allmän smittspridning av det nya coronaviruset covid-19 stänger nu kommunen för besök inom vård- och omsorgsboende. Anställda ska inte gå till sitt arbete om de känner sig sjuka, skriver Hultsfreds kommun i ett pressmeddelande. 

"Hultsfreds kommun fortsätter aktivt att arbeta med att motverka smitta, men också med att medverka till fördröjning av spridningen av covid-19. Som en del i det arbetet beslutar kommunens krisledning att det ska vara stängt för besök inom vård och omsorgsboenden. Detta innebär även att restaurangerna på Ekliden i Virserum, Klockargården i Vena och Lundagården i Mörlunda stängs för allmänheten. Dessa åtgärder gör vi för att skydda de mest sårbara i samhället", skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

"Var och envar tar sitt ansvar"

De som arbetar inom vård- och omsorgsverksamheten ska, liksom övriga anställda i Hultsfreds kommun och dess bolag och förbund, inte gå till sitt arbete om de får symtom på luftvägsinfektion. 

"Det är viktigt att var och envar tar sitt ansvar för att begränsa spridning av smitta i samhället. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion att undvika sociala kontakter och att vara i sammanhang där smitta riskerar att spridas, både i arbetslivet och privat", skriver kommunen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt