Annons:

KOMMUNEN SÖKER PERSONAL PÅ GRUND AV CORONAKRISEN

Hultsfreds kommun söker ny personal på grund av coronakrisen. Foto: Ossian Mathiasson

KOMMUNEN SÖKER PERSONAL PÅ GRUND AV CORONAKRISEN

Just nu råder stor sjukfrånvaro inom Hultsfreds kommuns verksamheter på grund av coronavirusets framfart. Därför går kommunen ut och söker nya kollegor för tillfällig förstärkning. 

Annons:

På grund av coronaviruset är fler än vanligt av kommunens medarbetare hemma från arbetet eftersom både vuxna och barn ska stanna hemma även vid milda symptom på luftvägsinfektion.

Hultsfreds kommun söker därmed ny personal på grund av coronakrisen. 

Det kan handla om att hoppa in inom till exempel vård och omsorg, barnomsorg, lokalvård eller kost. Kommunen skriver att erfarenhet av arbetsuppgifterna är en fördel, men inget krav.

"Vi är i ett läge där vi är kort om personal i flera av våra verksamheter, och vi vill även säkra upp med personal inför morgondagen. Vi söker därför nya kollegor som kan göra nytta med kort varsel", säger personalchef Hans Andersson i ett pressmeddelande. 

Kan byta jobb under krisen

Det finns även möjlighet för de anställda inom Hultsfreds kommun samt dess bolag och förbund att göra en ansökan om tillfälligt byte av arbetsuppgifter för att hoppa in där det behövs som mest.

"Detta är ju även en möjlighet för den som vill att prova att jobba inom olika verksamheter att både få erfarenhet och se om det är något man kan vara intresserad av att göra även i framtiden", säger Hans Andersson.

 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt