Annons:

  • BESLUTET: ALLA SKOLAVSLUTNINGAR BLIR UTAN ANHÖRIGA

    Årets skolavslutningar i Hultsfreds kommun sker klassvis utan föräldrar på plats. Foto: Ossian Mathiasson

  • BESLUTET: ALLA SKOLAVSLUTNINGAR BLIR UTAN ANHÖRIGA

    Årets skolavslutningar i Hultsfreds kommun sker klassvis utan föräldrar på plats. Foto: Ossian Mathiasson

BESLUTET: ALLA SKOLAVSLUTNINGAR BLIR UTAN ANHÖRIGA

Inga föräldrar bjuds in och får närvara på sommarens skolavslutningar i Hultsfreds kommun. Avslutningarna sker inte i stora samlingar utan klassvis. 

Annons:

Det är barn- och utbildningsförvaltningen i Hultsfreds kommun som tillsammans med representanter för rektorer tagit beslutet att genomföra en annorlunda skolavslutning inför sommarlovet. 

Samtliga grundskolor i Hultsfreds kommun, det vill säga årskurs F-6, håller avslutningar klassvis fredagen den 12 juni och inga vårdnadshavare får delta. 

Det handlar om Lindblomskolan, Silverdalens skola, Vena skola, Venhagskolan, Järnforsens skola och Emådalskolan. Sjätteklassarna på Lindblomskolan kommer ha sin avslutning i matsalen vid lunchtid på torsdagen där eleverna kommer sitta utspridda så som de gör i dag när de äter i matsalen. 

På högstadieskolan Albäcksskolan är tanken att skolavslutningarna kommer hållas klassvis i kyrkan och de planerar att livesända varje skolavslutning så vårdnadshavare, släkt och vänner kan delta utan att vara på plats. 

Varje student får bjuda in två anhöriga

Hultsfreds gymnasium kommer ha klassvisa studentavslutningar med avslutningslunch, stipendieutdelning, tal och underhållning vid olika tillfällen under studentveckan. Sedan har avgångsklasserna utsläpp på fredagen med en timmes mellanrum mellan varje utsläpp. Det blir därmed ingen avslutning i kyrkan med anhöriga och inget studentflak. 

– Varje student får bjuda in två anhöriga till utspringet och det kommer vara ett begränsat område med utmarkerade platser så alla kan hålla avstånd, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Vad säger du om era lösningar?

– Vi har diskuterat det utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer, haft kontakt med länets smittskyddsläkare och kommunens säkerhetssamordnare och fått tydliga direktiv därifrån. Vi har tittat igenom alla rutiner för att kunna förebygga smittspridning och ändå ha avslutningar för våra elever. Vi har hittat ett bra sätt att göra det på, säger Martin Snickars 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt