Annons:

Politiker har tydlig ståndpunkt i fiberdebatten – ställer frågor till kommunalrådet

Tomas Söreling (S), till höger, vill veta vad Lars Rosander har för syn när det gäller fiberfrågan för de som bor på andra järnvägen vid stationen i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker har tydlig ståndpunkt i fiberdebatten – ställer frågor till kommunalrådet

Dagens Hultsfred rapporterade i helgen att vissa Målillabor saknar bredband via fiber. Nu kliver oppositionsrådet Tomas Söreling (S) i debatten – och vill få kommunalrådet Lars Rosanders (C) syn på situationen.

Annons:

Dagens Hultsfred var i helgen först med att rapportera om att inte alla Målillabor har tillgång till bredband via fiber. En av de drabbade är Mats Johansson, som bor på ”fel” sida av järnvägen i Målilla (Ågatan) och han känner sig nonchalerad av Hultsfreds kommun, som inte löser fiberfrågan i området där han bor. 

Hultsfreds kommuns bredbandssamordnare Curt Tyrberg berättade för DH att det handlar om en stor kostnad att komma under järnvägen. 

"Borde få möjligheter till fiber"

Nu kliver oppositionsrådet Tomas Söreling in med ett inspel i debatten och hoppas att de som bor på andra sidan järnvägen vid stationen i Målilla får bredbandsfiber. 

”De boende som avses finns på Ågatan men även boende i Tillingeby borde få möjligheter till fiber precis som övriga fick för flertalet år sedan. Det talas om att det är hög kostnad och besvärligt att komma under järnvägen med ledning från exempelvis Järnvägsgatan där fiber finns till de boende på andra sidan. Detta låter inte särskilt trovärdigt 2020 när man för många år sedan tryckte ledning under 34:an till Rock City i Hultsfred och nu senast tryckte en ledning under en stor rondell vid Målilla handelsplats”, skriver Tomas Söreling i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

"Kommer du att aktualisera ärendet?"

Han riktar även ett par frågor till kommunalrådet Lars Rosander (C) och vill att han ger sin syn på den information som har publicerats i artiklar på Dagens Hultsfred den senaste tiden. 

”Hur ser du på denna fråga? Kommer du att aktualisera ärendet så även de aktuella fastigheterna får möjligheten till erbjudande om fiber?, frågar sig Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt