Annons:

Här är förändringarna i revisionsgruppen efter Gilberts avhopp

Ove Klingstedt (S) blir ny revisor och Torbjörn Carlsson (V) blir ny ordförande för revisionsgruppen i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Här är förändringarna i revisionsgruppen efter Gilberts avhopp

Gilbert Carlsson (S) lämnar sina uppdrag som kommunrevisor. Ove Klingstedt (S) gör politisk comeback och blir ny revisor samtidigt som Torbjörn Karlsson (V) blir ordförande för revisionsgruppen. 

Annons:

Gilbert Carlsson (S) har bestämt sig för att sluta som revisor efter 51 år och lämna sina tre uppdrag inom revisionen i Hultsfreds kommun från och med den 1 september. Det rör sig om revisor i Hultsfreds kommun, AB Hultsfreds Bostäder och Östra Smålands kommunalteknikförbund. 

Ny ordförande för revisionsgruppen

I samband med kvällens fullmäktigesammanträde kommer Socialdemokraterna gå igenom hur de löser situationen efter hans avhopp. 

– Ove Klingstedt (S) går in som ny revisor och Torbjörn Carlsson (V) blir ny ordförande för revisionsgruppen när Gilbert tackar för sig. De ska väljas på fullmäktige, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S) och fortsätter:

– Vid valet gjorde S och V en så kallad valteknisk samverkan, det är därför vi samsas om vissa platser och vi kom överens om vissa saker vid valet. Torbjörn Carlsson är vänsterpartist och rutinerad revisor så det är ett bra namn, säger Tomas Söreling. 

Vad kan du säga om Ove Klingstedt som ny revisor?

– Ove gör politisk comeback. Han har varit borta från politiken ett bra tag. Han har tidigare varit med i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden, säger Söreling. 

Hur revisionsuppdragen i AB Hultsfreds Bostäder och Östra Smålands kommunalteknikförbund fördelas är inte klart än. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt