Annons:

  • Stor respons för nya butiken: ”Stannat 10-15 bilar varje dag”

    Fredrik Nilsson från Målilla är butikschef för Lifvs-butiken i Vena. Foto: Ossian Mathiasson

  • Stor respons för nya butiken: ”Stannat 10-15 bilar varje dag”
  • Stor respons för nya butiken: ”Stannat 10-15 bilar varje dag”

Stor respons för nya butiken: ”Stannat 10-15 bilar varje dag”

Den obemannade och dygnet runt-öppna Lifvs-butiken i Vena har skapat stort intresse. 
– Under veckan har det stannat 10-15 bilar varje dag och folk har frågat hur det funkar och när vi öppnar, säger butikschefen Fredrik Nilsson från Målilla. 

Annons:

När Fredrik Nilsson öppnade dörren till Lifvs-butiken i Vena på lördagsförmiddagen hade mycket folk samlats utanför containern som rymmer en butik med drygt 500 artiklar. 

– Responsen har varit otrolig. Folk har varit väldigt intresserade under lång tid och frågat när vi öppnar och hur allt funkar så det är jättekul, säger Fredrik Nilsson och fortsätter:  

– Folk är så nyfikna på att se butiken invändigt och har samtidigt en stor längtan efter att få handla på hemmaplan. Det har inte funnits någon butik på ungefär tio år.

"Har en stor längtan"

Fredrik Nilsson tror att butiken kommer betyda massor för människor som bor i Vena med omnejd. 

– Jag tänker speciellt på de äldre som kanske inte har möjlighet att ta sig in till Vimmerby eller Hultsfred för att handla. Det finns givetvis personer som ser svårigheter med en app men den är väldigt enkel. Det är tre steg, sedan är man igång och handlar. Vissa är kanske inte så vana med appar men då får man förklara att det är väldigt enkelt och att vi finns här för att hjälpa till. 

Med tanke på det redan stora intresset är Fredrik Nilsson hoppfull om framtiden.

– Jag tror att det kommer gå bra med tanke på det stora intresset. De har en stor längtan efter en matbutik på orten. Intresset är stort och lite som förväntat. Jag trodde faktiskt att det skulle komma mycket folk. 

"Måste lyssna på kundernas åsikter"

Lifvs tittar på att kunna etablera kluster av butiker och Vena-butiken ingår i samma kluster som Västerviksbutiken. 

– Planen är att det ska vara fyra-fem butiker i varje kluster. Jag vet att det är många orter som har skickat in intresseanmälningar till Lifvs. 

Fredrik Nilsson tillträdde sin anställning som butikschef för två veckor sedan och kommer finnas i Vena-butiken någon gång varje dag för att fylla på med varor och svara på kundernas frågor.

Vad blir viktigt att tänka på framöver?

– Vi måste lyssna på kundernas åsikter och får inte vara rädda för att göra förändringar. Man kan lämna synpunkter i appen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt