Annons:

Nytt möte krävs för att fastställa ägaren till brandruinen

Jakten på ägaren till ruinerna efter slakteriet Hultsfred fortsätter med ett nytt möte i november. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt möte krävs för att fastställa ägaren till brandruinen

Brandresterna ligger kvar ett år efter branden. Det ska hållas ett nytt möte för att reda ut vem som har ansvaret för brandruinen på den gamla slakteritomten. 

Annons:

För ett år sedan brann det gamla slakteriet i Hultsfred ner. 

Lantmäteriet kallade till ett första förrättningssammanträde i tisdags för att få svar på frågan om vem som egentligen bär på ägaransvaret och har i uppgift att röja upp brandresterna på området. 

Utvecklingschefen Lars Gjörloff och kommunjuristen Peter Olsson var med på sammanträdet och har gett återkoppling till kommunalrådet Lars Rosander. 

– En av de tre tidigare utpekade ägarna, som är eller har varit ägare, var också på plats på mötet. Lantmäteriet tog in information och det finns möjlighet att återkoppla med mer dokument om sin äganderätt till området under den kommande månaden. Det blir ett nytt möte om en månad, den 20 november, säger Lars Rosander. 

Vad händer då?

– Efter det mötet kommer Lantmäteriet fastställa vem som är ägare till ruinen efter slakteriet. Fram till den 20 november har man på sig att presentera eventuellt nya dokument som styrker att man är ägare eller inte ägare. 

"Det är lite rörigt"

När man har tagit reda på vem som äger tomten så får man ansvaret för att iordningsställa området från brandresterna. KLS Livsmedel ekonomisk förening ägde fastigheten när de bedrev slakteri i lokalerna men det bolaget är likviderat sedan länge. 

Den som senast påstår sig äga fastigheten ska vara bosatt växelvis i Jordanien och Ukraina, enligt kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C) och kommunchefen Lars Rönnlund som skrev ett mejl till Länsstyrelsen. 

– KLS sålde det till ett företag i Västervik som har gått i konkurs och innan konkursen hade Västerviksföretaget gett det till ett annan bolag där det fanns en person från Jordanien som företrädde bolaget. Han bor någonstans i Europa. KLS har lagfarten, Västerviksföretaget är taxerade ägare och de säger att han från Jordanien äger det. Det är lite rörigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt