Annons:

Kommunalrådet Lars Rosander är positiv till en fortsättning i leader-området Astrid Lindgrens hembygd. Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken till att fortsätta stötta utvecklingsprojekt med pengar

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hultsfreds kommun vill fortsätta att ingå i Leader-området Astrid Lindgrens Hembygd fram till 2027. 
– Vi är positiva, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd ska påbörja en ny programperiod för åren 2021-2027 och vill ha ett inriktningsbeslut från de samverkande kommunerna om de vill fortsätta att ingå i Leader-området för lokal landsbygdsutveckling. 

Hultsfreds kommun har diskuterat frågan och säger ja till en fortsättning. 

– Vi fick en presentation om det arbete som Leader-området Astrid Lindgrens Hembygd gör och vi är med och finansierar med drygt 300 000 kronor per år för att stödja utvecklingsprojekt i vårt område. I samband med det så har vi fått en förfrågan om hur vi ser på en fortsättning i den nya perioden för 2021–2027. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att vi ställer oss positiva till att vara med i fortsättningen när det gäller en ny Leader-period, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Finansieringsfrågan återkommer

Föreningen bildades 1995 och samverkar med Oskarshamn, Högsby, Hultsfred, Vimmerby, Nässjö och Eksjö kommuner. 

– Det är tydligen några fler kommuner som är intresserade av att delta i vårt område, bland annat Vetlanda kommun, säger Lars Rosander. 

Hultsfreds kommun har tidigare godkänt förlängningen av nuvarande programperiod fram till 2023 och fortsätter hela vägen fram till 2027. 

Frågan om finansiering återkommer när underlag för budget från föreningen är klart. 

– Det är en finansieringsfråga och vi har budget för den innevarande perioden. Sedan får det återkomma till politiken i kommunen när det kommer beslut om att vi får ingå i ett nytt område. Jag antar att budgeten ligger ungefär på samma nivå även de kommande åren, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt