Annons:

Tidigare ägaren räddar klädbutiken – utförsäljning väntar före nyöppning:

Den tidigare ägaren Jan Karlsson ser till att flera Family House-butiker, bland annat den i Hultsfred, räddas. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare ägaren räddar klädbutiken – utförsäljning väntar före nyöppning: "Väldigt nöjd"

Flera butiker i klädkedjan Family House begärdes i konkurs för en tid sedan. Merparten av butikerna, bland annat den i Hultsfred, köps upp av samma ägare. 
– Jag känner mig väldigt nöjd, speciellt när jag får förklara för de anställda att de behåller sina jobb, säger Jan Karlsson till vår tidning.

Annons:

På fredagseftermiddagen var Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred först med att rapportera om att den tidigare ägaren, Jan Karlsson, köper tillbaka alla butiker förutom den i Åtvidaberg där någon la ert högre bud än honom. 

Han räddar därmed butiken i Hultsfred och känner en stor glädje när DV/DH når honom på fredagseftermiddagen.

– Jag har drivit Family House-konceptet i 15 år, sedan slog coronapandemin till i våras. Det hade jag inte räknat med. Jag tror och hoppas att vi kommer återgå till ett mer normalt liv under våren och sommaren, då kommer behovet av att köpa kläder öka. Jag hoppas på att vi får en mer normal handel då, säger Jan Karlsson. 

Utförsäljning väntar i butikerna

Han har jobbat med företaget och konceptet i minst 15 år.  

Du tar tillbaka majoriteten av butikerna som du nyligen försatte i konkurs, hur kommer det sig?

– Det händer väldigt ofta att ägaren gör ett återköp. Någon gång har det kanske hänt något på vägen som man inte klarade av. Om det hindret sen är borta så finns det ett intresse. Jag vet vad jag lägger bud på och köper, det enda frågetecknet är coronaviruset. Det är bra butiker med bra butikschefer och den redan befintliga organisationen skulle upplösas och försvinna vid en konkurs, säger han och fortsätter:

– Det handlar om jobb och vad man har för relation till en ort, hyresvärdar och kunder. Frågan är om man vill att allting ska försvinna helt och hållet på grund av en pandemi eller vill man behålla det? Jag la högsta bud på allting förutom en butik. Jag känner mig tillfreds med att jag kan säga till personalen att de har jobben kvar. 

Just nu skissar Jan Karlsson på en utförsäljning som ska arrangeras i butikerna som räddas. 

– En utförsäljning är något som folk har förväntat sig så vi kommer inte göra dem besvikna. Efter genomförd utförsäljning blir det paus för återuppbyggnad av ordinarie sortiment innan det blir en nyöppning. Det tar säkert ett par veckor innan utförsäljningen startar. Vi säljer ut och gör det som folk har gått och väntat på, sedan blir det en ordinarie butik igen.

Detta händer i Hultsfredsbutiken 

Butikerna köps upp av befintliga bolag som Jan Karlsson har. 

– Jag har köpt tillbaka rättigheter, namn och kontor. 

Vad har du för känsla efter att allt är klart?

– En jättebra sådan. Jag känner mig väldigt nöjd, speciellt när jag får förklara för de anställda att de behåller sina jobb. 

Kommer ni öppna i Hultsfred före utförsäljningen?

– Nej, vi öppnar i samband med en utförsäljning. Jag kan inte säga när den blir av. Det är mycket tekniska saker med kassor som ska styras upp mot andra bolag. Det tar tid. Vi ska också förbereda oss inför en utförsäljning med alla restriktioner så vi gör det snyggt och försiktigt. 

Det har varit ett tufft år med pandemin, hur ser du på framtiden?

– Jag kan säga att ett år med corona har varit förödande. En förutsättning för att fysiska butiker ska fungera är att coronaviruset försvinner under våren och sommaren. Klart att vi får det tufft om det skulle gå ett år till men vi är i alla fall förberedda på ett annat sätt. Vi tror på en lättnad och vi är väl förberedda och har försökt anpassa till de här tiderna. Vi tittar på en webshop som ska öppna under våren. Vi har lärt oss mycket om hur vi ska anpassa oss. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt