Annons:

Aktivt arbete pågår för satsningar på bron:

Lars Rosander berättar att Hultsfreds kommun ligger på för att Trafikverket ska renovera bron över väg 677 så att tung trafik kan passera över den. Foto: Ossian Mathiasson

Aktivt arbete pågår för satsningar på bron: "Finns utökat anslag för insatser"

Det är osäkert om bron på väg 677 över Emån förstärks för att bli säker för tung trafik igen. Kommunalrådet Lars Rosander (C) är hoppfull.  
– Vi har varit i kontakt med vår riksdagsman Anders Åkesson (C) som redovisar att det finns ett utökat anslag för insatser på statliga vägar, säger Lars Rosander. 

Annons:

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun, meddelar att Hultsfreds kommun arbetar aktivt för att förmå Trafikverket att renovera bron på väg 677 över Emån så att tung trafik kan passera över den. 

– Det finns ett stort behov för jord- och skogsbruket samt för övriga näringslivet att kunna nyttja vägen. I morgon hålls ett möte mellan kommunen, markägare och Trafikverket för att reda ut detta och förhoppningsvis leda fram till ett beslut om en satsning på bron, säger Lars Rosander. 

Anders Åkesson, centerpartistisk riksdagsman och ledamot i trafikutskottet, är inkopplad i ärendet. 

– Tack vare Centerpartiet och Januariavtalet har extra underhålls- och bärighetspengar anslagits till det finmaskiga statliga vägnätet (runt 500 miljoner kronor per år) till Trafikverket. Det borde gynna ett beslut om bärighetshöjning på bron. Det har vi som motivering för att se till att Trafikverket åtgärdar bron så den håller den bärighet som krävs, säger Rosander. 

"En viktig förbindelselänk"

Lars Rosander berättar Hultsfreds kommun har jobbat med frågan i några veckor. 

– Vi tog kontakt med Trafikverket för att se varför det inte händer någonting. I samma veva blev det känt att de ska göra de här mindre reparationerna för att bron ska klara av lättare trafik från och med vecka åtta. 

Vad tror du om framtiden för bron?

– Näringslivet är en viktig part och bron är en viktig förbindelselänk. Det är inte bara en bro på landsbygden som ingen använder, snarare tvärtom. Det är en väg som förkortar restiden otroligt mycket. Bron är en förutsättning för att ha en levande landsbygd och ett bra näringsliv på landsbygden. Det måste finnas vägar och broar som håller för tung trafik.

Vad förväntar du dig av morgondagens möte?

– Vi får se vad de säger. Vi får nog inget klart besked i morgon. Det blir en process där vi kommer få fortsätta våra kontakter med Trafikverket för att få dem att inse att det är en satsning som behöver göras. Jag tror att näringslivet kommer kraftsamla gentemot Trafikverket för att påvisa brons betydelse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt