Annons:

Då börjar räddade butikens utförsäljning: ”Så glad över att vi tog oss igenom det

Therese Kjellman är glad över att Family House i Hultsfred har räddats och öppnar för utförsäljning på måndag. Foto: Privat

Då börjar räddade butikens utförsäljning: ”Så glad över att vi tog oss igenom det"

Den tidigare ägaren Jan Karlsson räddade Family House i Hultsfred från konkurs. På måndag börjar utförsäljningen innan det blir en nyöppning med nytt ordinarie sortiment i butiken.
– Så här i efterhand är man så glad över att vi tog oss igenom det och att butiken får finnas kvar i Hultsfred, säger butikschefen Therese Kjellman. 

Annons:

Flera Family House-butiker, bland annat den i Hultsfred, försattes i konkurs i januari innan den tidigare ägaren, Jan Karlsson, köpte tillbaka alla butiker utom Åtvidabergsbutiken. 

Han berättade i en intervju med DH att det blir en utförsäljning i Hultsfred trots att butiken är räddad och ska leva vidare. 

”En utförsäljning är något som folk har förväntat sig så vi kommer inte göra dem besvikna. Efter genomförd utförsäljning blir det paus för återuppbyggnad av ordinarie sortiment innan det blir en nyöppning”, sa Jan Karlsson till DH då. 

Utförsäljningsstart på måndag

Nu står det klart att utförsäljningen i Hultsfredsbutiken drar igång på måndag förmiddag. Butikschefen Therese Kjellman gläds åt att butiken öppnar på måndag och ser fram emot vad som komma skall. 

– Efter en oviss tid så fick vi glada besked. Det känns helt fantastiskt. Vi kastades mellan hopp och förtvivlan där ett tag och man gick lite på tå. Det var en oviss tid med många tankar som snurrade. Vi försökte hela tiden hålla hoppet levande och tänka positivt. Det blev väldigt bra till slut efter en del kaos, säger Therese Kjellman. 

Hultsfredsbutiken har inte varit öppet sedan den gick i konkurs och inte heller efter tidigare ägarens räddning. 

– Det var snabba kast som man inte direkt var beredd på. Så här i efterhand är man så glad över att vi tog oss igenom det och att butiken får finnas kvar i Hultsfred. Butiken betyder mycket för Hultsfred så det är väldigt härligt. Vi kör igång vår utförsäljning på måndag. Om vi ska fortsätta ha öppet som vanligt efter utförsäljningen eller om vi ska stänga ett tag är fortfarande lite diffust. 

Risk för köbildningar

Max 20 personer får vara inne i Hultsfredsbutiken på en och samma gång. Åtgärder har vidtagits inför måndagens utförsäljningsstart. 

– Vi kommer ha en person som står vid entrén och håller koll på hur många det är i butiken. Det är jätteviktigt att vi följer de rådande restriktionerna i dessa tider.  

Är ni rädda för att det ska komma mycket folk som skapar köbildningar utanför butiken?

– Det kan bli så, men vi kommer ha en person som hela tiden håller koll på det. Det gäller att folk håller avstånd i en eventuell kö. Det är max 20 personer i butiken och det kommer vi hålla hårt hur mycket folk det än kommer. 

"Fokus på här och nu"

Therese Kjellman klev in i rollen som butikschef i september och blickar framåt. 

– Det har inte varit en enkel start att börja som butikschef mitt i coronakrisen. Jag hoppas att det gör mig ännu starkare och bättre på många plan. Klart att det har varit tufft och kämpigt, men det är mycket som man har lärt sig. Jag hoppas att det kommer något gott ur det.

Hur ser du på butikens framtid?

– Jag har inte hunnit tänka så mycket framtid, helt ärligt. Det har varit fokus på här och nu. Just nu är jag så himla glad över att vi får öppna upp igen. Det händer mycket i företaget, bland annat med ny webbshop. Det finns också en del att förhålla sig till när det gäller coronaviruset. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt