Annons:

Sexsiffrigt belopp äskas till utredning av ny infart

En ny infartsväg till Järnforsen ska minska den tunga trafiken i villakvarteren. En åtgärdsvalsstudie finns med i det inledande arbetet. Foto: Ossian Mathiasson

Sexsiffrigt belopp äskas till utredning av ny infart

Arbetet med ny infartsväg till Järnforsen fortsätter. ÖSK har i ett första steg fått i uppdrag att beställa en åtgärdsvalsstudie samtidigt som 600 000 kronor äskas i nästa års budget. 

Annons:

I dag har alla godsrörelser till och från industriområdet i Järnforsen stor påverkan på samhället. Trafiken måste ta sig via bostadsområden in till industriområdet oavsett vilken riktning trakten kommer ifrån. 

Storföretaget Plannja är inne i en intensiv fas med flera genomförda och planerade investeringar och har tagit en ny kontakt med Hultsfreds kommun för att lyfta behovet av att projektet tas vidare. 

Det man vill skapa är trafiksäkrare situation på kommunala gator, på- och avfarter från riksväg 47 och länsväg 681, bättre arbetsmiljö för chaufförer, bättre närmiljö för boende samt säkrare och effektivare logistikmöjligheter till berörda verksamheter. 

"Väldigt lång process"

Kommunstyrelsens arbetsutskott gav nyligen ÖSK i uppdrag att arbeta vidare med de tre delprojekten (ny infartsväg till Järnforsen, rastplats och framtida satsningar på riksväg 47) genom att i första steget beställa en åtgärdsvalsstudie, det vill säga en utredning som görs tidigt i planeringen för att man ska få en helhetsbild och hitta hållbara förslag på åtgärder.  

– Vi hade en genomgång i januari 2021 så det är inte så mycket sedan dess. Mer en bekräftelse på att vi har fattat beslutet och att frågan om finansiering på 600 000 kronor lämnas till budgetberedningen för budget 2022. Huvudsyftet med avsättningen av 600 000 kronor är just infartsvägen till Plannja och industriområdet, säger Lars Rosander (C), kommunstyrelsens ordförande i Hultsfreds kommun. 

Det blir allt viktigare med en säker trafiklösning då godstrafiken är omfattande och lär öka i fortsättningen i Järnforsen.  

– Det är en väldigt lång process. Det finns en arbetsgrupp som kanske kommer igång under hösten och då får man ta förskott på pengarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt