Annons:

Brunegård besviken på ministerns svar: ”Får ses som ett icke-svar”

Gudrun Brunegård (KD) tycker att infrastrukturen i Kalmar län är eftersatt och tog upp frågan på regeringsnivå efter ett besök vid bron över Emån. Foto: Privat

Brunegård besviken på ministerns svar: ”Får ses som ett icke-svar”

Riksdagspolitikern Gudrun Brunegård (KD) är besviken på infrastrukturministern Tomas Eneroths (S) svar gällande statens bristfälliga satsningar på infrastrukturen i Kalmar län. 

Annons:

Gudrun Brunegård, Kristdemokraternas enda riksdagsledamot från Kalmar län, har flera gånger belyst den låga resurstillgången till Kalmar län med interpellationer och frågor till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). 

I samband med Brunegårds besök vid bron över Emån på väg 677 skrev hon en ny fråga till ministern. 

”Jag lyfte den långvarigt missgynnande tilldelning som länet fått av infrastrukturmedel, som lett till att både vägar och järnvägar har stort eftersatt underhåll. Jag frågade hur ministern kommer ombesörja att infrastrukturen i sydöstra Sverige i allmänhet och Kalmar län i synnerhet uppgraderas och i den kommande nationella transportplanen får likvärdiga förutsättningar för tillväxt genom en rättvis tilldelning av medel för infrastruktursatsningar” skriver Gudrun Brunegård i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

"Får ses som ett icke-svar"

På onsdagseftermiddagen kom svaret från Tomas Eneroth, som Gudrun Brunegård inte alls är nöjd med. 

”Det får ses som ett icke-svar. Det går inte att läsa in minsta erkännande av länets stora behov på grund av långvarigt eftersatt underhåll, än mindre något löfte om att regeringen vill åtgärda detta. Det enda positiva är att ministern säger sig sätta värde på att lyssna in alla önskemål”, skriver Brunegård. 

Eneroth skriver i sitt svar till Brunegård att regeringen har inlett arbetet med att ta fram en ny nationell plan för utveckling av transportinfrastrukturen och siktar på att lägga en infrastrukturproposition till riksdagen under våren 2021. Beslut om ny nationell plan planeras till 2022. 

”Det finns stora önskemål i hela landet om åtgärder inför en ny nationell plan, bland annat gällande järnväg och förbättrade möjligheter till pendling. Jag sätter stort värde i att lyssna in önskemål från alla aktörer, såsom regioner, kommuner, näringsliv och civilsamhälle. Investeringar i och underhåll av transportsystemet kommer vara fortsatt fokus för regeringen”, skriver Tomas Eneroth i sitt svar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt