Annons:

Lokal företagare prisades på internationella kvinnodagen

Lotta Alexandersson, som äger Frendo i Hultsfred och Mariannelund, prisades för årets inspirerande kvinnliga företagare i Eksjö kommun på internationella kvinnodagen. Foto: Marie/Brask/Eksjö.nu

Lokal företagare prisades på internationella kvinnodagen

Lotta Alexandersson har många bollar i luften. Hultsfredsföretagaren uppmärksammades med pris från Eksjö kommuns lokala näringslivsbolag, eksjö.nu, på internationella kvinnodagen. 

Annons:

Sedan 2019 presenterar Eksjö.nu en kvinnlig företagare och förebild utvald av en jury. Lotta Alexandersson, som äger Frendo-butiker i Hultsfred och Mariannelund tillsammans med mannen Leif Alexandersson, blev uppmärksammad som en inspirerande kvinna som driver företag i Eksjö kommun.

– Jag blev väldigt glad och överraskad. De besökte mig på jobbet i Hultsfred i dag (läs i går) då jag jobbade ett jobbpass där. Två representanter från Eksjö kommun kom in i butiken med blommor och en inramad gratulation i en tavla, säger Lotta Alexandersson. 

Hon är aktiv på flera olika sätt i Eksjö kommun då hon är ordförande i Mariannelunds företagarförening och styrelseledamot i Emilkraften i Mariannelund.

– Jag har flera nationella uppdrag så de tog fram alla positiva saker som jag håller på med. Jag är kvinnlig företagare och när man är det så är man ofta involverad i en hel del saker, säger Lotta Alexandersson.

"Hedrande"

Hon sitter även med i den nationella styrelsen för inköpsorganisationen Emab, en organisation för samtliga entreprenörer som driver fristående trafikbutik.

– Organisationen, Emab, har varumärken. På det viset är man fri handlare och egen företagare i Emab så man kan välja om man vill gå med i kedjan Frendo eller Gulf, som hyr namnet. Det är de två varumärken som man kan välja mellan. Man kan vara helt utan varumärke och vara med i Emabs inköpsorganisation. 

Vad betyder det för dig att få denna utmärkelse?

– Klart att det är hedrande. Det är jätteroligt att de har tänkt på mig just det här året. Det är kul att man blir uppmärksammad för det man gör. Allt sånt lyfter en rent personligen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt