Annons:

Felicia, Ebba, Tess och Stina prisades för sitt knäckebröd

Lyxcrisp UF får utmärkelsen som årets UF-företag i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Felicia, Ebba, Tess och Stina prisades för sitt knäckebröd

Det första priset har delats ut. Gymnasieeleverna Felicia Ekeberg, Ebba Nilsson, Tess Nilsson och Stina Rönning driver UF-företaget Lyxcrisp UF och utsågs till årets UF-företag. 

Annons:

13 UF-företag på Hultsfreds gymnasium deltog på vinterns digitala Idénäste och fick chansen att presentera sina företag som de mottog konstruktiv kritik och feedback. 

Juryn nominerade efter presentationerna tre företag till chansen att vinna det prestigefyllda priset som årets UF-företag i Hultsfred. Besticklocket UF, Lyxcrisp UF och Lysande Kassen UF har gjort upp om titeln. 

Vid dagens prisutdelningsceremoni av årets företagarpriser i kommunhusets sessionssal tillkännagavs Lyxcrisp UF som vinnare. De tre nominerade UF-företagen fick meddelande om vilket företag som hade vunnit utanför kommunhusets entré en stund före utdelningen. 

Lyxcrisp vann

Lyxcrisp UF drivs av Felicia Ekeberg, Ebba Nilsson, Tess Nilsson och Stina Rönning och de tillverkar ett eget närproducerat knäckebröd.

– Vi har gjort knäckebröd med matsvinn från matbutiker. Vi ser det som ett hållbart tänk, säger Felicia Ekeberg. 

Stina Rönning berättar att de har sålt sina knäckebröd via sociala medier. 

– Vi har i huvudsak sålt dem via Instagram. Så här i coronatider har det inte blivit några träffar eller mässor. Vi har åkt ut och lämnat våra knäckebröd, säger Stina Rönning. 

Fakta

Juryns vinnande motivering lyder: 

”Med höga ambitioner har dessa fyra tjejer visat prov på gott entreprenörskap och passionerat företagande såväl i motgång som framgång. De har skapat en lyxig närproducerad produkt som bidrar till hållbarhet och ligger helt rätt i tiden samtidigt som den ger välförtjänt deg i kassan.”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt