Annons:

  • Lokal förening vill rusta upp sliten lekpark som ska få tydligt motortema

    Lekparken i Målilla kan få ett rejält lyft. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lokal förening vill rusta upp sliten lekpark som ska få tydligt motortema

    Det är hembygdsföreningen som vill se ett motortema i parken. Foto: Jakob Karlsson

Lokal förening vill rusta upp sliten lekpark som ska få tydligt motortema

Målilla-Gårdveda hembygdsförening har en lekpark med sliten och gammal utrustning. Nu vill föreningens ordförande Roland J Johnsson skapa en säkrare och bättre lekpark med ny utrustning. 

Annons:

Lekplatsutrustningen i hembygdsparken i Målilla är gammal och sliten. Målilla-Gårdveda hembygdsförenings ordförande Roland S Johnsson har dragit igång ett arbete för att få till en uppfräschad lekpark, något som Barometern/OT var först med att rapportera om. 

– Lekparken består av avdankade redskap från andra lekparker innan de kom hit. Som vi ser det så är inte lekparken godkänd för att en del redskap är från 1960-talet. Vi måste få till en bättre och säkrare lekplats för alla barn. Det måste bli en uppfräschning av lekparken, annars får vi lägga ner den delen. Vi vill inte att barn ska komma till skada, säger Roland S Johnsson.

Kopierade Beijers koncept

Han anser att projektet kan genomföras om de får ihop drygt 100 000 kronor. Han har sökt medel från organisationen Ideell kulturallians. Beslut om stöd meddelas i maj och varje projekt kan få maximalt 100 000 kronor. 

– Jag tror bara att det är de stora kulturföreningarna som får pengar, säger Roland S Johnsson och fortsätter:

– Jag har även försökt göra en Lennart Beijer. När han fyllde 70 år för några år sedan startade han en insamling till projekt i Hultsfreds Folkets Park och jag gjorde något liknande nu när jag fyllde 70 år i onsdags. Det har inte kommit in så mycket pengar.

Han har även varit i kontakt med kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder som har lovat att hjälpa till.

– Han ska ta kontakt med de som utbildar sig till snickare på introduktionsprogrammet på gymnasiet. Tanken är att de ska bygga redskapen till lekparken, säger han. 

Oklart om populärt event kan genomföras

Tanken är att lekplatsen ska ha ett motortema med en speedwaymotorcykel, en brandbil och en traktor. 

– Dessa saker ska byggas i trä. Med tanke på att vi håller på med motor i hembygdsföreningen så är det naturligt att ha ett motortema. Vi får kanske komplettera lekplatsen med gunga och rutschbana. Vi har även en gammal båt som vi ska ställa i anslutning till lekparken. Vi har hittat en bra plats där den kan stå och den kan man göra roliga saker med. 

När hoppas du att lekparken står färdig?

– Jag hoppas att den blir klar i år så vi kan utnyttja den nästa år. 

Det är i dagsläget oklart om hembygdsföreningen kan anordna Motorns dag i sommar men de ska vara med i kommunens hemester-satsning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt