Annons:

Lokal förening ansöker om pengar till plöjningstävling

Målilla-Gårdveda Hembygdsförening får chansen att arrangera SM i plöjning i höst och ansöker nu om pengar från Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Lokal förening ansöker om pengar till plöjningstävling

I slutet av september kommer Målilla-Gårdveda Hembygdsförening arrangera SM i plöjning. Föreningen behöver pengar och ansöker om bidrag på 150 000 kronor från Hultsfreds kommun.

Annons:

Under helgen 28-29 september arrangerar Jordbrukare-Ungdomens förbund och Målilla-Gårdveda Hembygdsförening SM i plöjning. Tävlingen kommer hållas vid familjen Christer Karlssons gård i Målilla by och avgöras i tre olika klasser: plöjning med modern traktor, veterantraktor och häst. 

Förutom tävlingarna kommer det bli matmarknad, maskinutställning, maskindemonstrationer och utställning av veterantraktorer. 

”Det är en dröm som har gått in. Jag började att prata om att arrangera SMI plöjning för fem-sex år sedan och ansökte om tävlingen för två år sedan. Vi har nu blivit antagna att få arrangera detta fina arrangemang”, skriver Roland Johnsson från Målilla-Gårdveda Hembygdsförening i en skrivelse till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun. 

Ansöker om sexsiffrigt belopp

I samma skrivelse, som kom in till kommunen på torsdagen, ansöker föreningen om bidrag på 150 000 kronor från Hultsfreds kommun till arrangemanget som väntas dra en stor publik till Målilla då tidigare SM-tävlingar har haft publiksiffror på cirka 3 000-4 000 åskådare. 

”Det är cirka 100 funktionärer som hjälper till och det kommer behövas cirka 70 boendeplatser för funktionärer och tävlande. Förra året var det 54 tävlande i olika klasser”, skriver Roland Johnsson.

Den moderna klassen är uppdelad i teg- och växelplöjning där vinnarna avancerar till VM nästa år. I den klassen går också skol-SM där naturbruksgymnasierna tar ut ett skollag på två elever som hjälps åt med plöjekipaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt