Annons:

Personal får välja om de vill följa med till nya förskolan eller inte

Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan, jobbar med personalövergången till nya förskolan i Hultsfred som öppnar i januari nästa år. Foto: Ossian Mathiasson

Personal får välja om de vill följa med till nya förskolan eller inte

Nya förskolan Växthuset i Hultsfred öppnar i januari nästa år. För stunden pågår planering av övergången för både barn och personal. 

Annons:

På barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde gav Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan, en lägesuppdatering om den nya förskolan som byggs i Hultsfred. 

Det finns sedan tidigare beslut om vilka enheter som ska avvecklas när förskolan, som går under namnet Växthuset, ska vara klar och öppna i januari 2022. Det handlar om hela Stålhagen, hela Oredan och en avdelning på Råsebäck. 

Personalövergången planeras

Han gav också information om övergångsprocessen som behöver ske för personalen. Fastanställda på Stålhagen, Oredan och Råsebäck har fått uttrycka önskemål kring placering framöver.

– Personalen på de här förskolorna har fått information av verksamhetschef och rektorer. De har fått lämna önskemål om de vill följa med till den nya förskolan eller om de vill jobba på någon annan enhet inom våra förskolor i kommunen. Utifrån sina önskemål får de ett placeringsbesked om var de ska arbeta. Vi vill ha en så bra personalpolitik som möjligt, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Innan sommaren ska besked komma om vilka medarbetare som följer med till Växthuset från berörda enheter. Kartläggningen ska också vara klar för önskemål om placering på andra enheter 

– Vi ska i höst se över om vi behöver mer personal till Växthuset, då kommer det bli en rekrytering både internt och externt. Vi behöver se över hur mycket personal som behövs till alla avdelningar. I höst kommer även besked om erbjudande om placering på annan enhet för de som inte följer med till Växthuset, säger Snickars.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt