Annons:

KLART: Majoriteten vill ha Astras vaccin som andrados

58 procent av de anställda inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun, som har fått första dosen, vill ha Astra Zenecas vaccin som andrados. Foto: MostPhotos

KLART: Majoriteten vill ha Astras vaccin som andrados

Vård- och omsorgspersonal i Hultsfreds kommun får välja om de vill ha Astra Zenecas vaccin som andrados eller inte. Nu är sammanställningen klar – och majoriteten vill ha Astras vaccin. 

Annons:

Det var i förra veckan som Folkhälsomyndigheten gick ut med att den personal inom vård och omsorg, som är under 65 år och fått en dos av Astra Zenecas vaccin, kan få även en andra dos, men man kan även välja att få den andra dosen av ett annat vaccin. 

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har skickat ut en fråga till alla vårdanställda som har fått en dos, drygt 300 medarbetare. 

Nu har anställda inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun bestämt sig. En sammanställning av medarbetarnas val har gjorts och en majoritet vill ha Astra Zenecas vaccin som dos nummer två. 

”58 procent av dessa önskar Astra Zeneca även för dos 2 och 42 procent önskar ett annat vaccin. Astra Zenecas vaccin kommer att ges till de som önskar från och med vecka 19. För de som önskar ett annat vaccin har vi inte fått någon exakt tidpunkt då vaccinationen kommer att ske, men troligen inte förrän tidigast vecka 22”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt