Annons:

Examen för 14 nyutbildade 3D-tekniker: ”Kul att följa deras utveckling”

14 3D-tekniker på Additivt Teknikcenter har tagit sin examen efter två års studier och syns i mitten av bilden. Flankerade på vänstersidan är lärarna Henric Revelj och Michael Lejonhud och flankerade på högersidan är Dietmat Mölk, uppdragsgivare från Mölk utbildning AB och Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. Foto: Privat

Examen för 14 nyutbildade 3D-tekniker: ”Kul att följa deras utveckling”

I dag har 14 3D-tekniker tagit examen efter två års studier på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. 
– Vi önskar alla ett stort lycka till nu när de tar klivet ut i arbetslivet, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. 

Annons:

Avslutningarna avlöser varandra på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. I dag har 14 3D-tekniker tagit examen efter en tvåårig YH-utbildning inom 3D-teknik med avslutning på Fredensborgs Herrgård utanför Storebro. 

YH-utbildningen på Additivt Teknikcenter bedrivs i samarbete med Mölk Utbildning AB och Östsvenska Yrkeshögskolan. De nyutexaminerade 3D-teknikerna har under de sex senaste månaderna varit ute på företag för sin LIA-period (lärande i arbete) och examensjobb. Några av företagen som har haft studenter på plats är RISE/IVF, Höganäs och Sculptur.

– Det har varit riktigt kul att följa elevernas utveckling under de här två åren.De har verkligen varit engagerade och visat ett stort intresse. Vi önskar alla ett stort lycka till nu när de tar klivet ut i arbetslivet, säger Joakim Svensson. 

De 14 3D-teknikerna som har tagit sin examen i dag är Hampus Emanuelsson, Ludwig Eriksson, Albin Hällmar, Steinn Irvall, Robin Karlmats, Ewa Kusmierz, Erik Larsson, Tomas Lundgren, Anders Nilsson, Fabian Pettersson, Olle Prim, Adam Rothsten, Mike Ström och Sebastian Elving Olsson.

Stort söktryck till nästa omgång

Sigurd Berg, chef för avdelningen för additiv tillverkning på Höganäs, är mycket nöjd med studenternas insatser under LIA-perioden. 

– Inte nog med att de kunde programmera och bereda komponenter, de började även plocka isär utrustningen för att förstå processen. Normalt när vi anställer folk måste vi skräddarsy en utbildning för att få ut någonting av dem. För det finns ingen direkt pulverutbildning. Att det kommer ut elever från Additivt Teknikcenter som presterar från dag ett i verksamheten på det sätt som de gjorde saknar motstycke, säger Sigurd Berg. 

Antagningsperioden till nästa omgång av 3D-utbildningen är igång och söktrycket är högre än någonsin med tanke på att 18 personer redan har anmält sitt intresse. 

– Vi vet att de flesta söker de sista två veckorna så vi ser att det kan bli fler än vi klarar av att ta emot. Riktigt kul att intresset är stort och att utbildningen är förlagd i Hultsfred. På sikt kommer även en distansutbildning för 3D-teknik köras i gång. Vi tittar just nu på hur kursstrukturen skulle kunna se ut för en sådan utbildning, säger Joakim Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt