Annons:

BESLUT: DÅ INFÖRS BEVATTNINGSFÖRBUD I HULTSFREDS KOMMUN

Invånarna i Hultsfreds kommun får förhålla sig till bevattningsförbud från och med i morgon, torsdagen den 1 juli. Foto: MostPhotos

BESLUT: DÅ INFÖRS BEVATTNINGSFÖRBUD I HULTSFREDS KOMMUN

Nu är det klart med bevattningsförbud i Hultsfreds kommun. Det börjar, precis som i fjol, att gälla från och med den 1 juli.

Annons:

Förbundsdirektionen för Östra Smålands kommunalteknikförbund, ÖSK, fattade i dag beslut om att bevattningsförbud ska införas i både Hultsfreds och Högsby kommun från den 1 juli och gälla tills vidare.

Anledningen till ÖSK:s beslut är de låga grundvattennivåerna tillsammans med höga förbrukningar samt torrt väder.

”Nivåerna i våra grundvattenmagasin återhämtade sig inte helt till sommaren 2021 och enligt Sveriges geologiska undersökning, SGU är nivåerna under det normala i en del av våra vattentäkter, vilket även ÖSK:s egna mätningar visar. Bevattningsför-budet gäller alla som är anslutna till kommunalt vatten i kommunen och kommer att gälla tills vidare”, säger David Nelson, driftchef på Östra Smålands Kommunalteknikförbund, i ett pressmeddelande.

Detta gäller för privatpersoner och företag

Hultsfreds kommun skriver på sin hemsida att bevattningsförbudet innebär att privatpersoner inte får använda vattenslang eller vattenspridare för vattning. Vattenkanna går bra att använda, men vattna gärna sparsamt ändå.

Verksamheter, som har andra behov än ovan nämnda användningsområden där tillgång till kommunalt dricksvatten krävs, behöver söka ett tillstånd för detta. 

Viss användning av dricksvatten kommer tillåtas för verksamheter och privatpersoner som behöver genomföra fasadtvätt och taktvätt inför målningsarbete. Dessa arbeten är anmälningspliktiga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt