Annons:

Hultsfredsbor ställer ut tillsammans på Kopparslagaren

Delphine Broddesson och Evelina Schön ställer ut tillsammans på Kopparslagaren. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredsbor ställer ut tillsammans på Kopparslagaren

Det har blivit dags för ytterligare en utställning att ta plats på Kopparslagaren i Hultsfred. Det är Delphine Broddesson och Evelina Schön som kommer visa sina teckningar. 

Annons:

Kommuninvånarna kan avnjuta konsten från Delphine Broddesson och Evelina Schön, båda boende i Hultsfred, under den närmaste tiden. Utställningen öppnar i morgon och håller på till nästa söndag. 

– Vi kommer inte ha vår konst i varsitt rum utan vi blandar. Det är första gången som vi har något gemensamt och vi vill att det ska vara gemensamt, säger Evelina Schön: 

Hur kommer det sig att ni har fått denna chans?

– Det var medlemsutställning under julen 2018, då ställde vi bara ut något som vi ville säga. Det var Kopparslagaren som såg att vi hade liknande bilduttryck och frågade om vi ville ha en utställning i deras lokaler, säger Evelina Schön.

"Blivit en pärla"

När Dagens Hultsfred besökte Kopparslagaren på fredagsförmiddagen var de i full färd med att sätta tavlorna på plats med hammare och spik i högsta hugg.  

– Det känns väldigt kul. Folk tenderar att besöka Kopparslagaren ganska mycket, det har verkligen blivit en pärla. Vi har också spridit ordet, säger Evelina Schön.

Vad är det för typ av teckningar som ni ställer ut?

– Jag kan inte riktigt beskriva vad det är. Det är inte så realistiska motiv och kreativiteten är stor, säger Delphine Broddesson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt