Sanger Ahmed, här med sonen Darin, är ny ägare till pizzeria Tre Kronor. Choghrish, med 25 års erfarenhet av att baka pizza, blir kvar som anställd i företaget.
Foto: Lotta Madestam
Sanger Ahmed kommer från Blekinge, där han haft anställning och nu senast ägt en egen pizzeria.
– Jag har jobbat nästan 15 år på olika pizzerior, sedan 2013 har jag drivit egen pizzeria i Blekinge, säger han.
Josseph Abrahim har varit mångårig ägare av Tre Kronor, granne till Willys. Nu har han flyttat med familjen från Hultsfred och den 11 januari tog Sanger Ahmed över företaget.
– Jag visste inget om Hultsfred tidigare, inte ens var orten låg. Men jag har varit i Vimmerby och mindes att jag sett en skylt med ”Hultsfred”, men jag vet ingenting om samhället. Inte än, men det ska jag lära mig, säger han.
Hur kommer det sig att du satsar på en pizzeria i Hultsfred?
– Jag letade efter ett annat ställe och fick kontakt med Josseph via en kompis. Vi har varit överens från början till slut.
Vad säger du om konkurrensen på orten, Hultsfred har ju flera andra pizzerior?
– Sant, men jag tänker inte så. Jag känner min mat – och mitt recept. Jag gör alltid mina pizzor på eget recept och tror på dem. Och det är en väl inarbetad pizzeria som funnits i många år.
Grannen Willys flyttar
Tre Kronor ligger som sagt vägg i vägg med Willys som flyttar ifrån fastigheten i nästa vecka. Sanger Ahmed ser ingen risk i det.
– Nej, jag kommer jobba vidare. Det är ett bra område och jag tror det kan bli bättre för oss, vi får ju mer parkering så husvagnar och husbilar får lättare att stanna till hos oss.
Kan kunderna förvänta sig några förändringar med dig som ägare?
– Lokalen är nyligen renoverad, där har tidigare ägaren lagt stora kostnader, så där ändrar jag inget. Jag tar över en fräsch restaurang. Däremot kommer det en ny meny i april, jag vill gärna jobba in mig lite först, där jag kommer ta bort några pizzor som inte säljer så bra och lägga till ett 50-tal andra. Bland annat fler italienska pizzor och menyn kommer också bestå av annat som baguetter och bakad potatis, tänker jag. En annan nyhet är att vi i närtid kommer skaffa hemkörning, berättar Sanger Ahmed som räknat på att Tre Kronor har 600-700 kunder på en vecka.
Vad har du själv för favoritpizza?
– Lambara med skinka, oxfilé, bacon, köttfärs och bearnaisesås. Det är den pizza som gått bäst på min förra pizzeria, så jag kommer lägga med den när jag byter menyn.