Annons:

DE SATSAR PÅ NY MATVERKSAMHET I TRAKTEN

Caroline och Mathias Jäderup investerar i en foodtruck och startar verksamheten JP Familyburgercrew. Foto: Privat/Mostphotos

DE SATSAR PÅ NY MATVERKSAMHET I TRAKTEN

För tre år sedan lade Caroline Jäderup ned sin cateringverksamhet i Hultsfred. Nu tar hon ny sats tillsammans med sin man Mathias. Tillsammans har de investerat i en foodtruck och verksamheten får premiär i vår.
– Vi hade inte förväntat oss den här responsen så det känns väldigt bra, berättar Caroline.

Annons:

När Caroline blev gravid för tre år sedan bestämde hon sig för att lägga ned sin cateringverksamhet i Hultsfred. På senare tid har hon fått flera förfrågningar om att starta upp igen – och nu gör hon det tillsammans med maken Mathias Jäderup.

Paret, bosatta i Lönneberga, har satsat på en foodtruck som kommer ge sig ut i trakten under våren.

– Det ska bli roligt. Vi hade inte förväntat oss den här responsen så det känns väldigt bra. Vi har haft en del inbokat redan innan vi gick ut med konceptet, men sedan har det trillat in lite bokningar till också.

Tankar är att verksamheten till en början ska vara begränsad till helgerna.

– Vi kommer ha kvar våra ordinarie jobb så det blir helgerna som gäller. Vår första tanke när vi pratade om det här var att åka runt på marknader och festivaler, men eftersom vi ska ha kvar våra jobb är tanken att vi ska börja lugnt. Vi ska åka runt i Vimmerby och Hultsfred och på evenemang i närområdet och så ska man även kunna hyra oss för catering och andra händelser som bröllop och företagsevent.

"Ett väldigt pusslande"

Att det blev en foodtruck till att börja med har sina orsaker.

– Jag hade en catering i Hultsfred för ett par år sedan, men fick lägga det på is när jag blev gravid. Det har varit flera som frågar om jag inte kan starta igen, men jag och min man har sex barn tillsammans så det är ett väldigt pusslande. Med en cateringbil blir det inte samma jobb och vi känner att vi måste börja någonstans. Drömmen är att vidareutveckla bilen och någon gång i framtiden kunna ha en cateringfirma igen.

Foodtrucken renoveras i detta nu och kommer att invigas vid Mathias bilverkstad i Lönneberga någon gång i vår.

–  Vi kommer inrikta oss på smashburgare på högrev, pulled pork och flankstek. När det gäller cateringbiten kommer vi köra smörgåstårtor och färdiga cateringmenyer, men det går även att skräddarsy menyer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt