Annons:

Succé för företagsidé – hon har sagt upp sig för att satsa fullt ut

Mathias och Caroline Jäderup har premiär på sin foodtruck i samband med Upptäckardan på söndag. Foto: Lotta Madestam

Succé för företagsidé – hon har sagt upp sig för att satsa fullt ut

Caroline och Mathias Jäderups foodtruck har fått en lysande start – redan innan premiären på söndag. Succén har fått Caroline att säga upp sig för att satsa på det gemensamma företaget på heltid.

Annons:

– Det känns fantastiskt roligt, det hade vi inte räknat med. Vår tanke var att vi skulle ha det här som en hobbyverksamhet vid sidan av våra ordinarie jobb, säger Caroline Jäderup ödmjukt inför det gensvar de fått sedan de gick ut med nyheten att de startat företaget JP Familyburgercrew och ska driva en foodtruck.

Direkt när nyheten släpptes i mars började bokningarna formligen strömma in och idag är man i det närmaste fullbokade.

– Responsen har varit jättefin, vi var inte alls beredda, utan allt fick ett större uppsving än vi trodde från början, säger Mathias Jäderup.

– Så nu är vi bokade typ varenda helg framöver. Vårt första stora jobb är ett bröllop där vi ska ha hand om cateringen och i övrigt är vi bokade på flera olika marknader i närområdet, festivaler, den stora hundtävlingen som är i Hultsfred i sommar och invigningen av Smalspårsområdet med dressinuthyrningen, ger Caroline Jäderup som exempel.

Satsar fullt ut

Makarna hade tänkt sig att börja lugnt, i lite mindre skala. Det som var tänkt som en hobby, vid sidan av ordinarie jobb, blev med ens något helt annat.

– Jag har sagt upp mig från mitt jobb, berättar Caroline Jäderup som jobbar på en förskola i Vetlanda kommun.

Succén och intresset för foodtrucken fick henne att satsa fullt ut på det gemensamma företaget från den 1 juli och hon kommer också att hyra ut sig som kock. 

– Men, som det ser ut nu har jag svårigheter att ta de jobben, tiden vill inte riktigt räcka till, tillägger hon och skrattar. Men det finns ju möjlighet att boka oss även i veckorna för catering från den 1 juli, vilket vi är väldigt exalterde och glada över.

Premiär på Upptäckardan

Det är premiär på söndag, i samband med Upptäckardan som genomförs i både Hultsfreds och Vimmerby kommun. Då står deras foodtruck uppställd vid verkstaden JP i Lönneberga, som Mathias Jäderup driver.

– Vi kommer inrikta oss på smashburgare på högrev, flankstek och pulled pork. Tanken är att göra spiralpotatis istället för pommes och ha olika tillbehör. Vi har också utvecklat idén och gör smörgåstårtor och olika bufféer. Det känns som det också uppskattas.

Hur känns det nu med kort tid kvar till premiären?

– Vi börjar känna lite press nu, för det är svårt att veta om det kommer 50 personer eller 500. Vi har ju ingen aning riktigt, säger Mathias Jäderup och skrattar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt