Annons:

Succéstart – företaget utökar med eget kök och söker extra personal

Mathias och Caroline Jäderup tänker utveckla med ett cateringkök och letar nu efter extra personal, för att kunna möta efterfrågan. Foto: Lotta Madestam

Succéstart – företaget utökar med eget kök och söker extra personal

Efter foodtruckens lysande start planerar Caroline och Mathias Jäderup att utveckla satsningen med ett cateringkök.
– Vi söker också efter extrapersonal för att klara efterfrågan, säger Caroline Jäderup.

Annons:

Hon har sagt det tidigare, och har anledning att säga det igen: satsningen på företaget JP Familyburgercrew och en egen foodtruck blev en större succé än vad Caroline och maken Mathias någonsin hade kunnat föreställa sig.

Tidigare meddelade Caroline att hon sagt upp sig från jobbet på en förskola för att hinna med och kunna satsa fullt ut.

Nu har paret fått in så pass många uppdrag att de behöver växa med personal.

– Efter sommaren är det inte bara marknader och sådant, utan även mycket annat. Vi har fått in några stora projekt som är på gång, så där kommer det behövas en extra personal för Mathias har ju fortfarande kvar sitt jobb.

"Räcker inte till"

Så nu letar man efter någon som vill bli en del av, som paret säger, ”JP-familjen” framåt höstkanten. På timmar inledningsvis, men Caroline Jäderup håller det inte för omöjligt att det kan bli en fast tjänst.

– Om det fortsätter i den här takten lär det blir något fast. Det är ett fortsatt tryck och vi skojade och sa att hade vi haft tre bilar till så hade det gott klockrent för oss. 

– För som det är nu har vi fått neka kunder. Det är jättekul när folk vill anlita oss, samtidigt som vi känner att vi inte riktigt räcker till.

Bidrar det här till att ni har tankar på att utveckla företaget?

– Ja, vi planerar att bygga en container med ett cateringkök, som vi har tänkt ha vid verkstaden i Lönneberga. Dels finns det inte så många lediga kök i Hultsfred, dels vill vi satsa på vårt eget och utmärka oss lite. Eftersom det inte finns så mycket här i Lönneberga just, så känner vi att vi vill vara kvar här. Och det har ju varit väldigt populärt när vi haft foodtrucken öppen söndagar, då har det kommit runt hundra personer. Så vi vill kunna utveckla det mer.

Hur långt bort i tiden ligger den satsningen?

– Vår förhoppning och vår vision är att kunna börja med det här i höst och under vintern, när det lugnar ner sig. Men helst av allt hade jag behövt ett kök redan i går.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt