Annons:

Stor efterfrågan gör att företaget utökar verksamheten –

Mathias och Caroline Jäderup har investerat i en restaurangcontainer. Utöver att de får det kök de behöver för att klara verksamheten är planen att ha sommaröppen uteservering vid verkstan i Lönneberga. Foto: Privat/Lotta Madestam

Stor efterfrågan gör att företaget utökar verksamheten – "Det är galet"

Foodtrucken har blivit för liten för att kunna tillmötesgå den stora efterfrågan. Nu utökar JP Family Crew verksamheten med en restaurangcontainer och säsongsbetonad uteservering i Lönneberga. 
– Jag nyper mig själv i armen varje dag, säger Caroline Jäderup.

Annons:

Projektet började egentligen redan i somras när Caroline och Mathias Jäderup märkte att foodtrucken inte räckte till för de bokningar man fick in.

– Det har varit tufft, vi har haft ganska stora beställningar så vi har känt att vi behöver komplettera foodtrucken med ett kök och hittade en komplett restaurangcontainer som vi fraktat hem och sökt bygglov för, säger Caroline Jäderup.

Nu har alla pusselbitar fallit på plats. JP Family Crew, som är namnet man kommer använda efter att containern invigts framåt vårdagarna, kan gå ut med att verksamheten utvecklas.

– Det här är ett komplett kök som ger oss mer utrymme och plats för beställningar av catering. Det har varit ett skolkök innan där man byggt på med panel invändigt, så det ser ut som en liten stuga. Nu är vår tanke att vi ska laga all mat där istället för i foodtrucken.

Utökar med sommarservering

Till restaurangcontainern finns också ett trädäck, så nu är planen att utveckla med verksamhet på plats.

– Vi har placerat den vid vår bilverkstad i Lönneberga, så tanken är att vi ska ha sommaröppen uteservering. Miljön kommer inte vara classig, utan mera ” mullemeck” med en tvist. Vad vi känner just nu kommer den vara säsongsbetonad, så får vi se lite hur vi utvecklar det vidare. Det som är viktigast nu är att vi fått ett kök för att kunna ta emot alla förfrågningar vi fått, säger Caroline Jäderup, som inte vill gå in på hur stor investering det rör sig om.

– Nej, inte exakt, men det är ju en del pengar vi investerat i detta, tillägger hon.

Innebär det här att ni kommer anställa personal?

– Vi vet inte det riktigt, vi har velat anställa länge men inte hittat någon, utan det är mycket vänner som ställt upp. Vi kommer ju ha foodtrucken kvar och har redan börjat få in bokningar för nästa år, då är det svårt att hitta en balans med både restaurang och foodtrucken, då måste vi anställa.

Har det här blivit så mycket större än ni trodde när ni startade verksamheten i våras?

– Ja Gud, jag nyper mig själv i armen varje dag. Jag hade aldrig trott det, vi har ju jobb varje vecka. Det är galet, säger Caroline Jäderup.

Köket tas i bruk så fort det är möjligt sedan man grävt för vatten och avlopp och dragit in el. Paret Jäderup hoppas kunna ha en invigning framåt våren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt