Annons:

Unga företagare tävlade i SM –

Purely Green UF, som drivs av Albin Ingemarsson, Gestur Wuopio och Adam Waxegård, tävlade i SM i kategorin "Årets Innovation". Foto: Pressbild/Ung Företagsamhet

Unga företagare tävlade i SM – "Tycker vi presterade väldigt bra"

I veckan avgjordes SM i Ung Företagsamhet. Det blev ingen medalj till Purely Green UF, men grabbarna deppar inte för det.
– Konkurrensen är väldigt stor i Stockholm för då är det verkligen de bästa, säger Albin Ingemarsson. 

Annons:

Tillsammans med klasskamraterna Gestur Wuopio och Adam Waxegård driver han Purely Green UF, som skapat en redskapshållare för skottkärror. En produkt som tog dem till SM i kategorin ”Årets innovation” efter framgångar på UF-mässan i Kalmar tidigare i vår.

I veckan var det dags för 240 UF-företag från Haparanda i norr till Ystad i söder att ställas inför juryn. Ett av dem representerade Hultsfreds gymnasium och industriprogrammet.

– Vi tyckte att vi presterade väldigt bra inför juryn, men gick inte vidare, säger Albin Ingemarsson. Men konkurrensen är väldigt stor i Stockholm, för då är det verkligen de bästa. Så vi är glada över att ha kommit till SM och Stockholm överhuvudtaget.

Hur kändes det att tävla i SM?

– Nervöst när vi inte hade koll. Men det var mest första timmen, när vi inte visste hur vi skulle ta emot kunderna i montern. När vi väl kom in i det gick det jättebra och vi fick även presentera företaget och beskriva vår produkt för juryn. En fråga var hur vi kom fram till idén. Det har varit ett riktigt stort äventyr att komma så här långt och vår UF-trupp från Kalmar län hade stor erfarenhet, som jag tror att vi kommer ha nytta av.

Hur vill ni summera tiden med UF-företaget?

– Det har varit en riktigt bra resa med mycket nya erfarenheter, säger grabbarna. Vi hade försäljning på mässan och sålde en tredjedel av det vi hade med oss. Det var bra och det var många nyfikna som besökte vår monter och tyckte det var en bra idé.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt