Annons:

Utökar verksamheten med nytt yrke – växer med mer lokaler i centrum

Melanie Möller har utökat sina lokaler i H-cityhuset för att få ett behandlingsrum till fotvården, som hon startade den 1 december. Foto: Privat

Utökar verksamheten med nytt yrke – växer med mer lokaler i centrum

Efter 19 år som sjukgymnast startar Melanie Möller även fotvård. Hon växer med mer lokaler i centrala Hultsfred, för att genomföra satsningen.
– Jag behövde få en förändring, säger hon.

Annons:

Det var inget helt lätt beslut att ta, att förändra verksamheten. Utan det var många tankar fram och tillbaka och det tog ett tag innan hon tog steget och sa upp avtalet med Region Kalmar, för att kunna förverkliga sin idé. 

– Regionen kräver heltidsavtal, nu ville jag ju göra någonting annat på halvtid, så då fick jag lov att sluta där, säger Melanie Möller.

Vad är bakgrunden till att du tagit det här beslutet?

– Jag har varit sjukgymnast inom landstinget i Tyskland och Sverige i sammanlagt 19 år. Som jag jobbar är det ganska krävande för kroppen. Jag är 39 år idag och ska jag jobba och hålla 20-30 år till behövde jag ändra något.

Så valet stod mellan att ändra arbetssättet, men det var hon inte riktigt beredd på utan hon ville gärna fortsätta som innan, – och att dela tiden mellan två olika professioner. Valet föll på det sistnämnda.

Fanns det en rädsla att lämna tryggheten?

– Ja, absolut. De som kommer via regionen går ju på frikort, det är en trygghet som försvunnit, men jag ville fortsätta jobba på mitt sätt, hade jag fortsatt heltid hade jag inte hållit.

"Känns absolut bra"

Så sedan den 1 december bedriver Melanie Möller sjukgymnastik på halvtid och fotvård den andra halvan, fortsatt under namnet Melles Sjukgymnastik, som startade 2012.

Hon har utbildat sig till diplomerad fotvårdare under ett drygt halvår, som kompletteras med ytterligare studier det här året, så hon blir medicinsk fotvårdare.

– Det känns absolut bra. Det är så skönt att kunna göra något annat och inte bara stå vid bänken. Jag tycker om att pyssla med fötter, samtidigt som jag får träffa lika många människor. Jag älskar också att träffa de äldre och få höra deras historier när de sitter där i stolen för fotvård.

Utökat med mer lokaler

För att ge plats åt fotvården hyr Melanie Möller mer lokaler i H-cityhuset. Ett tidigare omklädningsrum åt folktandvården har blivit behandlingsrum.

– Det var en bidragande orsak till att jag bestämde mig, att jag inte behövde flytta, utan det rummet angränsar till mitt andra behandlingsrum.

Hur har starten varit?

– December är alltid en månad då det är mycket annat, så det har börjat lite så där. Men nu har jag börjat få in lite kunder, men det får gärna bli lite fler, tillägger hon. Jag har ju den fördelen att jag kan fördela min tid mellan fotvården och sjukgymnastiken precis som jag vill och utifrån behov. Det gör att det känns tryggare, nu ser jag fram emot våren och sommaren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt