Annons:

  • Han har satsat på sin pizzeria –

    Sedat Örnek tillsammans med kunderna Nicole och Ron Lindshammar som besöker vänner i Mörlunda. Foto: Lotta Madestam

  • Han har satsat på sin pizzeria –

    Pizzerian utmed gamla riksvägen har renoverats och en del omflyttningar har gett plats åt fler sittplatser. "Allt fler äter här, både de som bor på orten och inpendlare", säger ägaren Sedat Örnek. Foto: Lotta Madestam

Han har satsat på sin pizzeria – "Bevisar att jag tror på orten"

Sedat Örnek har renoverat Pizzeria Charlie i Mörlunda och förbereder som bäst för sommarsäsongen då antalet kunder brukar öka.
– Det funkar väldigt bra i Mörlunda, jag har en trogen kundkrets, säger han.

Annons:

Lagom till pizzerian gick in på sitt femte år valde Sedat Örnek att renovera lokalerna, bygga om disken och genomföra lite omflyttningar för att kunna utöka antalet sittplatser.

– Det bevisar att jag tror på Mörlunda, det är därför jag satsat. Jag har en trogen kundkrets, en del åker även från Målilla, Bockara och Fågelfors och det är fler och fler personer som äter här. Dagtid mest, det är både de som bor på orten och inpendlare som vill äta på plats, säger Sedat Örnek, som även driver en pizzeria i Oskarshamn.

Högre råvarupriser

Han hade egentligen tänkt fira pizzerians fyraårsjubileum i höstas, men då hann han inte.

– Det får bli nu istället med en kampanj mot slutet av månaden och i förra veckan började jag med veganost för att tillmötesgå efterfrågan, säger Sedat Örnek som såg till att Mörlunda återigen fick en pizzeria genom att starta Pizzeria Charlie i oktober 2019.

Hur har prisökningarna påverkat verksamheten?

– Råvarupriserna har ökat mycket. Ost, kött, pommes, allt har blivit dyrare. Det påverkar mig, som alla andra. Jag tvingades göra en liten prishöjning för två-tre månader sedan. Jag väntade in i det längsta, men jag kan ju inte gå back. 

– Samtidigt som man inte kan höja allt för mycket, utan det måste balanseras. Jag tänker på folket, det är tufft för många som har sämre ekonomi och kanske inte har råd att köpa mat. Då kan man inte höja allt för mycket, för då slutar folk att handla istället. Jag hoppas att det blir lite stabilare snart.

Snart sommarsäsong

Samtidigt förbereder Sedat Örnek för sommarsäsongen, från och med månadsskiftet april-maj utökas öppettiderna till sju dagar i veckan.

– Jag har testat det tidigare, det har fungerat mycket väl. Folk köper mer mat här på sommaren, säger han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt