Annons:

Ny ägare av stor vårdfastighet i Virserum: ”Fick ett bra pris och slog till”

Virserums Bostäder & Fastigheter AB tog chansen att köpa Ekängen i Virserum, en vårdfastighet på cirka 5 000 kvadratmeter. Foto: Privat

Ny ägare av stor vårdfastighet i Virserum: ”Fick ett bra pris och slog till”

Vårdboendet Ekängen i Virserum har varit till salu under 2019. Nu har Virserums Bostäder & Fastigheter köpt fastigheten på drygt 5 000 kvadratmeter.
– Det är kul för kommuninvånarna att det blir verksamhet där igen, säger Christofer Sakshaug från Virserumsbaserade fastighetsbolaget.

Annons:

När vårdbolaget som ägde anläggningen gick i konkurs med skulder på drygt 37 miljoner kronor i februari slutade det med att Ekängen blev till salu på nytt. 

Dan Edlund på Länia företagsförmedling fick i uppdrag att sälja fastigheten i Virserum till högstbjudande och under tiden har ett dotterbolag till konkursföretaget hyrt vissa delar av den stora byggnaden. 

Från och med 1 oktober är Virserums Bostäder & Fastigheter AB ägare av Ekängen i Virserum. Det är Christofer Sakshaug, Oscar Andersson och Redouan El Amrani som äger bolaget. 

– Det är en vårdfastighet och en lagerlokal på drygt 5 000 kvadratmeter som vi har köpt. Vi har lägenheter i Virserum sedan tidigare och köpte det för att det är fina lokaler. Det är i gott skick och är renoverat för mångmiljonbelopp för några år sedan. Just nu hyr vi ut stora delar av fastigheten, säger Christofer Sakshaug. 

"Synd att fastigheten bara står"

Han berättar att tanken är att dra igång sitt eget vårdboende i fastigheten. 

– Det är redan nu uthyrt till ett vårdföretag och de har delar av byggnaden. Vi har delar av byggnaden till det vi ska dra igång. Det är vårt nästa steg, att få igång vår egna verksamhet i vårdboendet. 

Vad innebär det?

– Det kan jag inte gå in på men det är ett annat bolag som är ett vårdboende. 

Hur kommer det sig att ni tar över fastigheten?

– Vi har kollat på det och tycker att det är synd att fastigheten bara står utan att det händer något. Vi började diskutera det i styrelsen, vi fick ett bra pris och slog till. 

Utsattes nyligen för inbrott

Strax före övertagandet drabbades fastigheten av ett inbrott där flera olika musikinstrument stals.

– Vi har investerat i larm, kameraövervakning och vägbommar för att det inte ska hända igen. Det finns inget av värde i lokalerna. Det som förstörs blir det dyra. 

Det finns en idrottshall i fastigheten som man kan hyra för olika idrottsaktiviteter och ett storkök som de har en intressent på. 

– Intressenten vill eventuellt hyra köket för att starta catering. Köket är också totalrenoverat och är i fint skick så det hade varit tråkigt om det inte skulle bli något av det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt