Annons:

CHOCKEN: EKÄNGEN ÄR TILL SALU PÅ NYTT

Ekängens seniorboende och vandrarhem är till salu efter att de nya ägarna dragit i nödbromsen på grund av coronavirusets framfart. Foto: Privat

CHOCKEN: EKÄNGEN ÄR TILL SALU PÅ NYTT

Virserum Bostäder & Fastigheters tid som ägare av Ekängen i Virserum varade inte särskilt länge. Ägarna Oscar Andersson och Christofer Sakshaug har lagt ut Ekängens seniorboende och vandrarhem till försäljning.

Annons:

I oktober förra året köpte Virserum Bostäder & Fastigheter vårdboendet Ekängen i Virserum och har därefter gjort om den stora fastigheten till både seniorboende och vandrarhem. 

Nu, ett drygt halvår senare och när hela världen är fast i coronavirusets grepp, är Ekängen till salu igen. Det skriver Oscar Andersson och Christofer Sakshaug i ett inlägg på Facebook. 

"På grund av den utveckling som skett i samhället med anledning av Coronaviruset står vandrarhemmet idag tomt och i stort sett samtliga bokningar för våren och sommaren har avbokats. Detta innebär ett väldigt betydande tapp ekonomiskt för en så liten verksamhet som Virserum Bostäder & Fastigheter faktiskt är. Det är därför otroligt tungt att behöva meddela att Ekängen, redan i mitten på veckan, kommer att läggas ut till försäljning. Diskussionerna i styrelsen har varit många och långa och vi ser helt enkelt ingen annan lösning i nuläget då vi även måste se till våra övriga hyresgäster och inte kan riskera bolagets överlevnad", skriver Christofer Sakshaug och Oscar Andersson i ett inlägg på Facebook. 

"Den minst dåliga lösningen"

Dagens Hultsfred har vid flera tillfällen rapporterat om de unga entreprenörernas, Christofer Sakshaug och Oscar Andersson, satsningar och har på ett år gått från tre till 50 lägenheter. 

Nu drar entreprenörerna i nödbromsen och lägger ut fastigheten Ekängen till försäljning med hjälp av en mäklarfirma. 

"Vi tycker att detta är otroligt tråkigt att det ska behöva gå så långt som till försäljning, men det är samtidigt den minst dåliga lösningen vi har just idag. Vår förhoppning är att hitta en köpare som vill fortsätta att utveckla seniorboendet och har idéer för resterande delar av fastigheten", skriver entreprenörerna. 

För drygt två veckor sedan tog duon över ytterligare en fastighet på Kyrkogatan där de har vissa renoveringsplaner som precis har påbörjats.

"En del av det renoveringsarbetet som planerats att genomföras under våren kan, på grund av det ekonomiska läget, behöva skjutas på framtiden".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt