Annons:

Caféet i Hultsfred har öppnat i dag: ”Tar en stor risk”

Det har varit snabba ryck för Mohamed Elkotaty, som öppnade sitt café i Hultsfred på torsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Caféet i Hultsfred har öppnat i dag: ”Tar en stor risk”

Namnen och ägarna till caféet på Bryggerigatan i Hultsfred har varit många. I dag har den nye ägaren Mohamed Elkotaty slagit upp dörrarna till Kafé Centrum.
– Det behövs ett café i Hultsfred, säger han till DH.

Annons:

Hultsfredsbon Mohamed Elkotaty är ny föreståndare till caféet i centrala Hultsfred. Det går under namnet Kafé Centrum och vid 12-tiden på torsdagen öppnade caféet efter att ha varit stängt i en dryg månad. 

– Jag är stressad, det känns som att det mesta är huller om buller, sa Mohamed Elkotaty två timmar före öppningen samtidigt som kassasystemet installerades på caféet.

"Kan inte hinna med allt"

Det blir ett vanligt café med lite extra inriktning på mellanöstern, till exempel baklava, och nye föreståndaren kommer ta det i sin egen takt. 

– Man kan inte hinna med allt på en gång. Till en början blir det ett café med kakor och tårtor och vi planerar att satsa på lunch, frukost och fler produkter framöver. Det kommer snart men vi tar steg för steg, säger Mohamed Elkotaty. 

Hur känns det att öppna caféet då?

– Det känns som att jag tar en stor risk. Det har bytts många ägare den senaste tiden och jag har ingen erfarenhet av caféverksamhet eller hur det fungerar i Sverige. Det är lite jobbigt att ringa leverantörer och fixa papper från Hultsfreds kommun och olika myndigheter, säger han och lägger till:

– Jag känner att jag ska kämpa på. Det behövs ett café i Hultsfred. Det är till vår fördel att vi kämpar på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt