Annons:

Coop-butiken i Målilla ska byggas ut:

Coop-butiken i Målilla är för liten och ska byggas ut under 2022. Foto: Ossian Mathiasson

Coop-butiken i Målilla ska byggas ut: "Vi får inte plats med det vi vill"

Coops butik i Målilla är för liten för att vara en butik med gott trafikläge. Sommaren 2022 är tanken att en större, utbyggd butik ska stå klar i Målilla. 
– Vi vill ha ett visst sortiment för att Målilla ska vara en trafikbutik. Som det ser ut just nu så är det jättetrångt och vi får inte plats med det vi vill, säger Lars Elmborg, ordförande i konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd. 

Annons:

Coop Oskarshamn med omnejd har och har haft flera olika projekt igång i sina respektive butiker. 

– Vi har tittat på både stora och små butiker. Vi har bland annat gjort iordning våra butiker i Alsterbro, Påskallavik och Figeholm. Det är butiker som ligger hyfsat till och gick att göra iordning. Vi har köpt Marsöfiskaren i Fårbo och håller på och bygger om den till en Coop-butik med trafikläge eftersom den ligger precis vid E22. Vi fick bygglov häromdagen, säger Lars Elmborg. 

Målilla-butiken ska byggas ut

Nu har turen kommit till Coop-butiken i Målilla där styrelsen i Coop-föreningen har fattat beslut om att börja projektera för en större butik på orten, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Målilla är en butik med ett jättebra trafikläge vid rondellen. Med tanke på att vi är färdiga med projektering och finansiering av butiken i Fårbo så måste vi gå vidare. Vi tittar på flera olika saker, bland annat Målilla, säger Lars Elmborg.

Han konstaterar att butiken har varit för liten och för trång under lång tid. 

– Som det ser ut just nu så är det jättetrångt och vi får inte plats med det vi vill. Det har lett till att man har ställt hyllorna tätare och orsakat smala gångar. Man behöver mer space för att kunna bygga en modern butik. Postpaketen ökar lavinartat och vi ser ett ökat kundantal i vår butik. Vi vill också få till bättre lösningar vid kassorna, säger Elmborg och fortsätter:

– Butiken är inte så gammal men var tionde år så måste man ändå kolla över butiken. Vi kan inte rita om butiken så vi får plats med allt som vi vill. Vi måste bygga ut butiken med ytterligare ett skepp.

Så ser tidsplanen ut

Coop för en dialog med Hultsfreds kommun och har i dagsläget ett första skissunderlag där man har funderat på var man ska bygga ut butiken. 

– Vi har inte sökt bygglov än men vi har fått klartecken till att det är okej. Vi har börjat projektera och rita på en större butik. Det är vid vår inlastning som vi ska bygga ett sadeltak till. Det ska ge större lager och butiksyta och bättre logistik i butiken. 

Hur stor kommer utbyggnaden att bli?

– Butiken blir runt 50 procent större än vad den är i dag. Vi är i ett tidigt stadium. Vi ska undersöka hur många kvadratmeter vi får bygga ut och hur byggnaden får se ut. Det kommer lämnas in bygglov under våren, då vet vi hur mycket vi får bygga till. Vi bygger väl till så mycket vi får. Man kan inte hålla på och bygga hur många gånger som helst, hellre lite för stort än lite för litet. 

Vad kommer det kosta att bygga ut butiken?

– Vi vet inte vad det blir för kostnad. Det beror på hur mycket åtgärder vi behöver göra. Vi tycker att vi har ett behov av en större butik i Målilla. 

När kommer den utbyggda butiken stå klar?

– Nästa sommar förhoppningsvis. Vi siktar på att komma igång med byggnationen så här dags nästa år. Nu jobbar vi mycket med projektering innan vi söker bygglov och gör en upphandling. Alla förberedelser tar tid, men när man väl har startat och bygger så går det rätt så fort. 

Ny väg till Preem-macken

Det ska också skapas en ny anslutningsväg till Preem-macken eftersom det finns lastbilar som kör över Coops parkering för att sedan åka bakom Coop och Grillstugan och stanna till vid tankstället. 

– I dag kör långtradarna över vår parkering och där är det små barn som springer. Det ser vi som en risk. Nu får Preem och Hultsfreds kommun göra en ny väg med staket utanför vår tomt som går i kanten mellan oss och loppisängen. När man är och handlar hos oss så ska man inte komma i kontakt med de här långtradarna. De ska inte kunna gena över vår parkering framöver.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt