Annons:

Kommunen säger nej till marklägenheter i Virserum – här är förklaringen

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger nej till Monica Berghs motion om att Hultsfreds kommun ska köpa fastigheten på Storgatan 36 i Virserum och bygga marklägenheter. Foto: Privat

Kommunen säger nej till marklägenheter i Virserum – här är förklaringen

Monica Berghs motion om att bygga marklägenheter i centrala Virserum får nobben av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott. 

Annons:

Monica Bergh, fullmäktigeledamot för Kristdemokraterna, har lämnat in en motion om att bygga marklägenheter i Virserum då en fastighet på Storgatan ligger ute till försäljning. Hon uttryckte i motionen en önskan om att Hultsfreds kommun undersöker möjligheten att köpa huset för att bygga marklägenheter. 

Plan- och byggnadsavdelningen har tittat närmare på Berghs önskemål och undersökt marknadens intresse för att bygga bostäder i Virserum och undersökt berörd fastighets marknadsläge. ÖSK:s förbundschef har undersökt marknadsläget på den aktuella fastigheten. 

”Det kan konstateras att önskat pris är på en nivå som vi i samråd med arbetsutskottet anser är mycket orimligt utifrån de marknadspriser vi ser i området. Det kan givetvis komma att förändras”, står det i arbetsutskottets svar.

"Svårare att räkna på byggnationer"

Utvecklingschefen har i dialog med olika privata marknadsaktörer kollat om det finns intresse för att bygga och förhört sig om statusen på de planerade byggnationerna som finns i Virserum. 

”Bedömningen från kontaktade marknadsaktörer är att det ändrade marknadsläget med ökade produktionskostnader och räntor gör att det blir allt svårare att räkna på byggnationer. Därmed att få lönsamhet på mindre orter, eftersom hyresnivåerna bedöms bli alltför höga i förhållande till nuvarande hyror på orten”, står det i arbetsutskottets svar. 

Ytterligare byggnationer under samma tid kan försvåra ytterligare för den privata aktör som har färdiga planer i Virserum. 

”Beroende på utfall hos denne aktör bör vi omvärdera eventuellt ytterligare behov eller bygga istället”. 

Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå fullmäktige att avslå motionen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt