Annons:

Fontän i sjön Hulingen ser ut att bli verklighet – politikerns motion bifallen

Östra Smålands Kommunalteknikförbund får i uppdrag att ta fram förslag på fontän i sjön Hulingen. Foto: Ossian Mathiasson

Fontän i sjön Hulingen ser ut att bli verklighet – politikerns motion bifallen

Centerpolitikern Owe Samuelssons motion om fontän i sjön Hulingen ser ut att bli verklighet.
– ÖSK jobbar vidare med att hitta en lösning på fontän, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Owe Samuelsson, fullmäktigeledamot för Centerpartiet, hade i november förra året en motion om fontän 50–60 meter ut i sjön Hulingen som skulle uppskattas av kommunens invånare och turister.

”Min tanke är en fontän som kastar sina vattenstrålar i olika formationer och som är kvällsbelyst, eventuellt med växlande färger”, skriver Owe Samuelsson. 

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott bifallit motionen och föreslagit för kommunfullmäktige att ge Östra Smålands kommunalteknikförbund i uppdrag att ta fram förslag på lämplig vattenlek, fontän, ljus i sjön Hulingen och återkomma med förslag på lösning och finansiering. 

– Vi hade frågan uppe för ett antal år sedan och då var man orolig för att det ska dra upp bottenslammet med gifter och liknande. Det finns numera andra möjligheter med fontän vad gäller ytvatten eller om man hittar ett ljusspel eller något annat. Beslutet är att vi föreslår kommunfullmäktige att besluta att ÖSK tittar vidare på motionen och hittar olika förslag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Samhällsbyggnadsgruppen har berett ärendet och ser att fontän skulle försköna området kring sjön och strandpromenaden.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt