Annons:

Inga direkta C-löften inför valet – hoppas på fortsatt starkt stöd

Lars Rosander toppar listan för Centerparitet i Hultsfreds kommun. Åsa Landberg finns på plats sju, Martina Johansson på plats 14 och Ulf Larsson är fyra. I går presenterade partiet sitt valprogram för kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

Inga direkta C-löften inför valet – hoppas på fortsatt starkt stöd

Centerpartiet i Hultsfreds kommun har inte gått ut med några speciella löften under valrörelsen.
– Vi är mer sansade och lovar att vi ska göra vårt bästa för att kommuninvånarna ska ha en vardag som fungerar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Kommunalrådet är nöjd med vad Centerpartiet har åstadkommit vid makten under de senaste två mandatperioderna.

– Man tror egentligen inte att det har hänt så mycket men när man tittar tillbaka på alla beslut så får man en annan bild. Det har hänt otroligt mycket, säger Lars Rosander och lägger till:

– Det har varit en expansiv period med mycket investeringar. Vi har renoverat Ekliden i Virserum, byggt förskola i Virserum, tagit beslut om totalrenovering av samtliga äldreboenden, påbörjat saneringen av Vartaområdet efter 18 år och beslutat att bygga upp ett nytt bibliotek för 39 miljoner, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Vill leda i fyra år till

Under tisdagen presenterade Centerpartiet sitt valprogram och de resterande kandidaterna till kommunlistan då de fyra första kandidaterna meddelades i vintras. 

Lars Rosander känner sig redo att leda kommunen i ytterligare fyra år men några direkta vallöften blir det inte. 

– Vi vill inte gå ut och säga att vi gör si och så. Vi är jordnära och hoppas väljarna ser vad vi har åstadkommit under de åtta åren, har förtroende för oss och vill ge oss ett fortsatt starkt mandatet. Vår vilja är att fortsätta utveckla kommunen på olika sätt, både stort som smått, säger Rosander.

"Har samma strategi"

Jämfört med det senaste valet (2014) finns det inga större skillnader i deras upplägg. 

– Vi har samma strategi och ungefär samma punkter. Det är inget omvälvande på det viset. Skillnaden är att vi har tagit flera steg framåt i olika beslut under de senaste fyra åren, säger han. 

Han tycker inte att de är försiktiga.

– Vi har tagit stora beslut som ska genomföras med förskolan, äldreomsorgen, Vartaområdet och det nya biblioteket. Vi har mycket som ska verkställas och att komma med många nya kostsamma projekt går vi inte. Vi måste genomföra det och samtidigt göra det med balans, säger han. 

Vilken är den viktigaste valfrågan för dig?

– Att vi har fortsatt koll på ekonomin så vi klarar av att göra alla dessa investeringar som vi har planerat och har resurser för att driva en bra verksamhet. Vissa grannkommuner tvingas göra nedskärningar i verksamheterna och jag säger inte att vi aldrig ska spara, det kan uppstå sådana situationer för oss också. 

Satsningar på skolorna

Rosander anser att Centerpartiet har gjort mycket men de vill göra mer. 

– Vi har byggt och bygger fler bostäder och arbetar för att vi ska få bättre kommunikationer inom bredband, väg och järnväg. Vi vill ha en trygg kommun med bland annat polis på plats i hela kommunen. Det är frågor som vi vill fortsätta att driva, säger Rosander. 

Utvecklingen av förskolor och skolor på olika platser är också något som de jobbar med. I dagsläget har de inga planer på att lägga ner någon skola. 

– Vi vill se en levande landsbygd och där ingår skolorna. En hypotes är att det kan bli så små skolor så föräldrarna säger att det inte längre är någon bra undervisning, då får man tänka till hur man löser den biten. Men nu är det fullt med elever i skolorna och vi har projekterat med hiss, ventilation och toaletter på Silverdalens skola. Det kör vi igång med under nästa år. Vi har satsat på Järnforsens skola och installerat hiss i både Mörlunda och Målilla, säger han. 

Hur skiljer ni i Centerpartiet er åt från övriga partier?

– Det är framför allt i jämförelse med andra kommuner som vi skiljer oss. Vi har ett gott samarbete inom kommunen där vi diskuterar och hittar lösningar som är de bästa för kommuninvånarna. Problemet är att det kan vara svårare att urskilja olika åsikter för väljarna men jag hoppas att kommuninvånarna kan rösta utifrån det förtroendet.

"Löftet är att vi ska fortsätta"

Ulf Larsson, fyra på Centerpartiets lista, tycker att det har blivit mer verkstad med Centerpartiet vid makten. 

– Vi har löst bostadsområdet Strandlyckan och satt dit en huskropp till med tanke på att det var ett sådant tryck. Vartaområdet går framåt och det byggs boenden på flera ställen i kommunen, säger Ulf Larsson och lägger till:

– Löftet är att vi ska fortsätta på den inslagna vägen som vi har haft för att få så mycket verkstad som möjligt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt