Annons:

Barnhälsovård på tidsbeställning i Virserum: ”Finns en oro”

Anders Andersson (KD) riktar kritik mot att man bara kan beställa tid för barnhälsovård i Virserum en timme varje vardag. Foto: Privat

Barnhälsovård på tidsbeställning i Virserum: ”Finns en oro”

Anders Andersson från Kristdemokraterna är kritisk mot hanteringen av barnhälsovården i Virserum. På en handskriven lapp står det att man kan beställa tid under endast en timme varje vardag.

Annons:

Anders Andersson (KD) har skickat in en interpellation till regionledningen och regionrådet Christer Jonsson (C) angående nära vård och vad det betyder för barnhälsovården i Virserum. 

På fönsterrutan till vårdcentralen i Virserum finns en lapp uppsatt och den annonserar att här erbjuds barnhälsovård via tidsbeställning. Det är något som får KD-politikern Anders Andersson att reagera.

”Man blir fundersam. Det finns bland lokalbefolkningen en oro för barnhälsovården i Virserum och vad som kommer att hända med den i framtiden”, skriver Anders Andersson i en interpellation till regionrådet Christer Jonsson (C).

"Finns anledning att fundera"

Han vill veta hur framtidsplanerna ser ut och hur majoriteten i regionen tänker leva upp till en nära vård som också gäller för föräldrar i Virserumsområdet. 

”Nära vård är temat för nya Region Kalmar län. Det är bra!  Många vill nu dessutom markera att vi är på väg att utveckla den nära sjukvården. Och vi är många som hoppas att det ska bli verklighet.  Men utifrån bland annat det som Länsunionen skriver i sina riktlinjer för regionplanen 2020–2023 finns anledning att fundera på vad dessa ambitioner om nära vård betyder för mindre orter i vårt län”, skriver Anders Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt