Annons:

Flera politiker lämnar sina uppdrag – här är fullmäktiges beslutade ersättare

Flera politiker har lämnat sina uppdrag och fullmäktige i Hultsfreds kommun har godkänt ersättarna. Foto: Ossian Mathiasson

Flera politiker lämnar sina uppdrag – här är fullmäktiges beslutade ersättare

Carl-Wiktor Svensson (M) har lämnat sina politiska uppdrag i Hultsfreds kommun. Fullmäktige utsåg ersättare på politikerns platser på sitt senaste sammanträde. 

Annons:

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att Carl-Wiktor Svensson (M) lämnar samtliga politiska uppdrag i Hultsfreds kommun, det vill sägs ledamot i miljö- och byggnadsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. På fullmäktiges senaste sammanträde utsågs Percy Hesselgård till ny ledamot i miljö- och byggnadsnämnd och Hesselgårds tidigare uppdrag som ersättare i samma nämnd togs av Magnus Hultman. Johan Svensson fick uppdraget som ersättare i kommunstyrelsen.

M- och S-politiker lämnar uppdrag

Två politiker – en socialdemokrat och en moderat – lämnar sina ersättaruppdrag i socialnämnden. 

Anton Mlynar (S) har lämnat sitt uppdrag och kommunfullmäktige utsåg Karl-Emil Söreling (S) till ny ersättare i socialnämnden för innevarande mandatperiod. 

Även Verona Frings-Arns (M) har lämnat in en begäran om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i socialnämnden. Här kliver Alexander Lagerström (M) in som ny ersättare. 

Respektive parti har lämnat förslag på ersättare och fullmäktige godkände förändringarna utan invändningar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt