Annons:

Målillas defensiv rasade i derbyt:

Målilla var skäret efter Tjust i derbyt. Arkivfoto: Hans Lindqvist

Målillas defensiv rasade i derbyt: "Väldigt besviken"

Normalt sett så defensivt starka Målilla Bandy fick det inte att stämma i derbyt hemma mot Tjust Bandy. Målilla släppte in åtta mål och förlorade till slut med 8-6.

– Just nu är jag väldigt besviken, men det kommer en morgondag också, säger Målillas spelande tränare Daniel Skoog.

Annons:

Målilla, serieledare i division 1 östra, fick en drömstart på derbymatchen mot Tjust och ledde med 2-0 efter fem minuters spel. Rödvitt hade också både 3-1 och 4-2, men innan paus hade Tjust gått ifatt till 4-4.

– Vi fick en fantastisk start med 2-0 och brände en straff där också. Tyvärr bjöd vi in dem i matchen efter det, tycker jag. De började lyfta och vi gjorde lite misstag och gav bort några mål lite för lätt. De behövde inte kämpa så hårt för sina mål, säger Daniel Skoog.

Nykomlingen Målilla har imponerat stort under säsongen, inte minst defensivt. I kvällens match rasade den rödvita defensiven ihop och facit blev åtta insläppta mål.

– Det är det som är frustrerande i den här matchen. Det var något som inte riktigt fungerade i försvarsspelet utan det blev lite markeringsmissar. Sen vet vi ju att Sannikov (Alexander) är en snabb skridskoåkare, det pratade vi mycket om innan matchen.

"Lite hetare än oss"

Offensivt var hemmalaget, anfört av Oskar Nilsson och Martin Lindqvist, däremot väl så bra som gästerna.

– Jag tycker att vi släppte bollen bra. Sen vet vi att Tjust är duktiga defensivt. Vi hade pratat om att de kommer backa hem, säcka och hålla ihop mitten. De är jäkligt bra på det. Det var en rolig match att spela, men det lilla extra saknades kändes det som. Tjust var lite hetare än oss i straffområdet och det blev avgörande. I andra sköt vi skott på skott, men vi träffade inte mål. Vi fick inte med oss så många hörnor heller medan de skapade hur många hörnor som helst, konstaterade Daniel Skoog.

Hur är känslan efter en derbyförlust mot Tjust?

– Just nu är jag väldigt besviken, men det kommer en morgondag också. Vi får deppa ihop nu och komma igen och ladda för en viktig match på lördag hemma mot Åtvidaberg.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt